Τοπικά

Συνεργατική Περιβαλλοντική Αναγέννηση σε Πόλεις- Λιμάνια: Ο Κόλπος της Ελευσίνας το 2020

Από τη 1η Οκτωβρίου 2005 ξεκίνησε επίσημα η υλοποίηση του τριετούς έργου ‘Συνεργατική Περιβαλλοντική Αναγέννηση σε Πόλεις- Λιμάνια: Ο Κόλπος της Ελευσίνας το 2020’ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE- Περιβάλλον (LIFE05 ENV/GR/000242).

Εδώ θα βρείτε πλούσιο υλικό από τις δράσεις του προγράμματος.

Λίμνη Κουμουνδούρου

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ…

…να συμβάλλει, στην ανάδειξη των ακραίων προβλημάτων της λίμνης, στην αποτροπή της μεταφοράς των δεξαμενών της SHELL στην περιοχή της και στην περιβαλλοντική και πολιτιστική της αποκατάσταση.

Η, κατά την αρχαιότητα, ιερή λίμνη της Περσεφόνης, αποτελεί το σύγχρονο πεδίο ΄μαχών΄, όπου εκτυλίσσεται ένας άνισος αγώνας. Από τη μια πλευρά ορθώνεται ο καταστροφικός , υπερεξοπλισμένος, βιομηχανικός και πολιτικός γίγαντας και

από την άλλη, μάχεται αμυνόμενος, ο φυσικός κόσμος της λίμνης. Σε αυτό το σημειολογικά ιδιότυπο, ‘αντάρτικο λίμνης’, ο κόσμος του υδροβιότοπου είναι οπλισμένος μόνο με την ικανότητα της επιβίωσής του. Τα πουλιά και η λίμνη όσο θα αντιστέκονται στον τοξικό πόλεμο, τόσο θα υπάρχουν. Δεν προστατεύονται από κανένα σύγχρονο δίκαιο, απλώς αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν τόπο που είναι ακυρωμένος στη συνείδηση των ΄εκλεπτυσμένων Αθηναίων΄.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s