Διεθνής εκστρατεία “Litter Less”

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», χειριστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Wrigley διοργανώνει για δεύτερη σχολική χρονιά (2012-2013)την εκστρατεία “Litter Less”. Τη σχολική χρονιά 2011-2012 πήραν μέρος 20 σχολεία.

Η εκστρατεία “Litter Less”, διοργανώνεται σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και να τους ενθαρρύνει να κάνουν θετικές επιλογές.

Η εκστρατεία αυτή απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία». Οι μαθητές θα πρέπει να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν δικές τους ενέργειες με θέμα τα απορρίμματα και να διοργανώσουν μια εκδήλωση για την μείωση των σκουπιδιών στα σχολεία τους.

Πώς λειτουργεί η εκστρατεία “Litter Less

Τα συμμετέχοντα σχολεία, ακολουθώντας τη φιλοσοφία των 7 βημάτων του Δικτύου, μπορούν:

  • Να οργανώσουν μια εκδήλωση στο πλαίσιο της καμπάνιας, π.χ. μια ημέρα καθαρισμού του σχολείου ή της γειτονιάς ή καταγραφή των σκουπιδιών στη γειτονιά τους
  • Να δημιουργήσουν, με αφορμή τη δράση Litter Less, έναν οικοκώδικα σχετικό με τα απορρίμματα, ένα διαφημιστικό σλόγκαν ή ένα video που θα αφορά στη μείωση των απορριμμάτων στο σχολικό χώρο (όπως μείωση συσκευασιών τροφίμων κτλ).

Υποχρεώσεις συμμετεχόντων σχολείων

Τα σχολεία θα πρέπει:

  • Να εγγραφούν στην ιστοσελίδα που έχει κατασκευαστεί για την εκστρατεία αυτή από το Διεθνές Συντονιστικό Γραφείο (http://www.eco-schools-litterless.org/).
  • Να συνεργαστούν με κάποιο σχολείο που συμμετέχει στην εκστρατεία, είτε από την Ελλάδα, είτε από κάποια άλλη χώρα (Κύπρος, Ρωσία, Βόρεια Ιρλανδία, ΗΠΑ, Κίνα, Τσεχία, Κροατία, Λιθουανία, Ουγκάντα).
  • Να «ανεβάζουν» στην ιστοσελίδα πληροφορίες για τις δράσεις που υλοποιούν, που θα αποδεικνύουν την εφαρμογή των 7 βημάτων της μεθοδολογίας του Δικτύου.
  • Να ανακοινώσουν την έναρξη της εκστρατείας σε συγκεκριμένη ημερομηνία  που θα ανακοινωθεί από την ΕΕΠΦ μέσα στον Οκτώβριο.

Χρονοδιάγραμμα εκστρατείας “Litter Less

 Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν αίτηση συμμετοχής με φαξ (210 3225285) ή με e-mail (education@eepf.gr) στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Συνολικά θα επιλεγούν 25 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2013. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, σε κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης θα δοθεί και κάποιο χρηματικό ποσό για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία:

Χριστίνα Θεοδωρίκα

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Τηλ: 210 3224944 (εσωτ:104), Φαξ: 210 3225285

E-mail: education@eepf.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s