Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει»

Το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου συντονίζει Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει».

Η διαδικασία συμμετοχής στο δίκτυο είναι απλή. Η σχετική ενημέρωση γίνεται στο τηλέφωνο 2695053417  (κ.Βισβάρδης Αναστάσιος) .

Βασική προϋπόθεση είναι οι νέες σχολικές μονάδες, οι οποίες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο, να έχουν καταθέσει περιβαλλοντικό πρόγραμμα στις οικείες διευθύνσεις σχετικό με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: «Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», όπως αυτές περιλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο:

1) Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: (Γεωλογική εξέλιξη της γης, κίνηση λιθοσφαιρικών πλακών, ρήγματα κ.τ.λ.)
2) ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:
α) Στο φυσικό περιβάλλον (Κατολισθήσεις, ρευστοποιήσεις, τσουνάμι κ.τ.λ.)
β) Στο ανθρωπογενές περιβάλλον (κτήρια, κατασκευές, πολιτισμός κ.τ.λ. )
3) ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: πριν το σεισμό, κατά τη διάρκεια του σεισμού και μετά το σεισμό, ανάπτυξη εθελοντισμού για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=RSTx_J8uIno μπορείτε να παρακολουθήσετε μία μικρή ενημέρωση σχετικά με το δίκτυο.

Η ιστοσελίδα του Ε.Θ.Δ. λειτουργεί στη διεύθυνση:  www.diktyoseismos.gr στην οποία βρίσκονται τα έντυπα της αίτησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας και του θεσμικού πλαισίου του Δικτύου.

Επίσης στη διεύθυνση www.worldtv.com/kpezakyntv εκπέμπει το διαδικτυακό κανάλι του ΚΠΕ Λιθακιάς στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε δραστηριότητές του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 26950 – 53417, φαξ 26950 – 53418 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  kpezakyn@gmail.com.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s