«Εξοικονόμηση Νερού στα σχολεία – Watersave» από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές και φέτος στο ραντεβού του με την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιεί για τη σχολική χρονιά 2012-13 το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Εξοικονόμηση Νερού στα σχολεία – Watersave». Από το 2005 που ξεκίνησε το πρόγραμμα έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 40.000 μαθητές και 1.000 δάσκαλοι και καθηγητές εκατοντάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα!

Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των εκπαιδευόμενων, διαρκούν μία διδακτική ώρα (45’) και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων στο χώρο του σχολείου κατόπιν συνεννόησης με την/ον Δ/ντρια/ντή. Επίσης, συνοδεύονται από δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για την εξοικονόμηση υδατικών πόρων στο  www.watersave.gr. Για την ενότητα αυτή έχει επίσης σχεδιαστεί ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο που είναι διαθέσιμο στην παραπάνω ιστοσελίδα και λειτουργεί επιβοηθητικά για  τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης πάνω στη συγκεκριμένη θεματολογία.

Επιπροσθέτως, από το 2010 λειτουργεί πιλοτικά παράλληλα με το Watersave και το «Δίκτυο Υδρο-Οικολογικών Σχολείων» με την εθελοντική συμμετοχή τριών σχολείων της Αττικής για την προώθηση της αειφορικής διαχείρισης των υδατικών πόρων. Στόχος για τη σχολική χρονιά 2012-13 είναι η διεύρυνση του Δικτύου με την προσθήκη νέων σχολικών μονάδων, καθώς και ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται στο πλαίσιο αυτού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s