Δίκτυο «Ελιά» από το ΚΠΕ Καλαμάτας

Όσες σχολικές ομάδες έχουν θέματα σχετικά με την ελιά, μπορούν να γραφτούν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Ελιά» που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας. Μετά την Αίτηση και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας θα τους παρασχεθεί υποστηρικτικό υλικό και δυνατότητα επιμόρφωσης. Κατεβάστε εδώ την Αίτηση και το Πρωτόκολλο συνεργασίας.

Οι σκοποί του δικτύου είναι:

  • Η προαγωγή και η ανάπτυξη της Π. Ε. στα σχολεία
  • Η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η απόκτηση από τους μαθητές κριτικής σκέψης  σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
  • Η ανάδειξη της συμβολής της ελαιοκαλλιέργειας στην κοινωνική και οικονομική ζωή και η προσέγγιση των ελαιοπαραγωγικών χωρών μέσα από την ανάδειξη κοινών χαρακτηριστικών στους τρόπους παραγωγής, στα ήθη και έθιμα.
  • Η προώθηση της ελιάς και των προϊόντων της ως βασικού στοιχείου διατροφής και προστασίας της υγείας.
  • Η συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που  σχετίζονται με την καλλιέργεια της ελιάς και τη διαχείριση των  προϊόντων και των υποπροϊόντων της και η σύγκριση των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας.
  • Η συνεργασία ανάμεσα σε σχολικές ομάδες της Ελλάδας και άλλων χωρών – και κυρίως χωρών υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα – και μέσα από αυτή η συνειδητοποίηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς, η προώθηση της ιδέας της ειρηνικής συνύπαρξης και η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s