Σεμινάριο από απόσταση του ΚΠΕ Φιλίππων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάριο 35 ωρών εξολοκλήρου από απόσταση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους θα επισκεφθούν το ΚΠΕ με συνοδεία μαθητών.

Το σεμινάριο έχει τίτλο: «Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους» και θα υλοποιηθεί σε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ξεκινώντας από 17/12/2012 και θα ολοκληρωθεί στις 7/1/2013.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τις βασικές αρχές της μουσειακής αγωγής. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να μελετήσουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές θεωρίες και ερμηνευτικές προσεγγίσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε μουσείο-αρχαιολογικό χώρο
  • Να μελετήσουν παραδείγματα εκπαιδευτικών δράσεων
  • Να εξοικειωθούν με κάποιους από τους σημαντικότερους χώρους της περιοχής των Φιλίππων (Μουσείο, Αρχ. Χώρος, Βραχογραφίες)
  • Να δημιουργήσουν νέο εκπαιδευτικό υλικό

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποσταλούν στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Δ/νσεων έως τις 30 Νοεμβρίου 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s