Σεμινάριο στο ΚΠΕ Ελευσίνας

Στα πλαίσια της προσπάθειας για διαρκή στήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το ΚΠΕ Ελευσίνας σεμινάριο με θέμα «Πολλαπλή λειτουργία του σχολικού κήπου θεμελιωμένη στην έννοια της αειφορίας». Αφορά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο ΠΕ «Ο κήπος της αειφορίας», για το οποίο και αποτελεί την ιδρυτική του συνάντηση. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 19:00 στο χώρο του ΚΠΕ Ελευσίνας, Κοντούλη 60, τηλ. 2105546808, και στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α.Ν. Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την παιδαγωγική αξιοποίηση του σχολικού κήπου σαν πολλαπλό πεδίο αειφορικών πρακτικών μέσω επιστημονικών εισηγήσεων και βιωματικών εργαστηρίων.

kpe elefs

Το πρόγραμμα ενδεικτικά θα έχει ως εξής:

9:00-9:30 Προσέλευση-Εγγραφές

9:30-9:50 Παναγιώτης Μπεγέτης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Ελευσίνας, «Παρουσίαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας»

9:50-10:10 Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπεύθυνη Π.Ε. Α/βάθμιας Δυτ. Αττικής, «Το Τοπικό Δίκτυο ΠΕ «Ο κήπος της αειφορίας»- Σκοπός, Στόχοι, Λειτουργία»

10:15-10:45 Κων/νος Ακουμιανάκης, Αναπλ. Καθηγητής ΓΠΑ, «Σχολικός Κήπος»

10:45-11:15 Αναστασία Ακουμιανάκη-Ιωαννίδου, Επικ. Καθηγήτρια ΓΠΑ, «Τα φυτά στο σχολικό κήπο και η σύνδεσή τους με την εκπαίδευση μέσω εναλλακτικού εκπαιδευτικού εργαλείου»

11:15-11:30 Ερωτήσεις-Συζήτηση

11:30-13:00 Διάλειμμα για καφέ- Μετάβαση στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

13:00-14:30 Ανδρέας Αθανασόπουλος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Λαυρίου, Ειρήνη Μιχαηλίδου, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Λαυρίου, Βιωματικά Εργαστήρια στο πεδίο «Ιστορικά Φυτά και Μύθοι» και «Φυτά οικονομικού ενδιαφέροντος»

14:30-15:30 Ειρήνη Βαλλιανάτου, δρ Βοτανολόγος, «Ξενάγηση στα τμήματα του Βοτανικού Κήπου Διομήδους»

15:30-17:00 Μετάβαση στο ΚΠΕ Ελευσίνας- Πρόχειρο γεύμα

17:00-18:30 Πασχαλιά Στυλιανού, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Νάουσας, και Π.Ο. του ΚΠΕ Νάουσας, «Παρουσίαση Κομποστοποίησης»  και «Υλοποίηση δύο παράλληλων βιωματικών εργαστηρίων Κομποστοποίησης»

18:30-19:00 Ολομέλεια- Συμπεράσματα- Αξιολόγηση του Σεμιναρίου

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την αποστείλουν στο perekp@dipe-dytik.att.sch.gr μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής.

Δείτε το σύνδεσμο εδώ.

Διαβάστε το έγγραφο εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s