Εκπαιδευτικές επισκέψεις στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

Εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας (με το έγγραφο ΑΠ 56912/Γ7/24-04-2013) η πραγματοποίηση προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων-ενημερώσεων μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Χώρας, αξιοποιώντας τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τόσο για τον τεράστιο και δύσκολο κοινωνικό ρόλο που καλείται να υλοποιήσει και να φέρει εις πέρας το Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και το ρόλο του ενεργού πολίτη στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι επισκέψεις των μαθητών στους χώρους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών έχουν ως στόχο την ενημέρωση σε θέματα αρμοδιότητας Πυροσβεστικού Σώματος, όπως η προστασία από δασικές πυρκαγιές, από αστικές πυρκαγιές, οι διασώσεις και η παροχή βοήθειας. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατόπιν συνεννόησης με την εκάστοτε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι ενημερώσεις είναι προαιρετικές για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων. Η παρουσία του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, της οικείας Δ/νσης , κρίνεται απαραίτητη.

Η έγκριση δίδεται για το τρέχον σχολικό έτος 2012-2013.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s