«Τεχνο-Ανακύκλωση» από το ΤΕΙ Πειραιά

Το ΥΠΑΙΘΠΑ εγκρίνει την πραγματοποίηση  επιμορφωτικών δράσεων από τον κ. Α. Ζήσο, υπεύθυνο του υποέργου με τίτλο «Τεχνο-Ανακύκλωση: Aνάπτυξη διαδραστικής μεθοδολογίας καλλιέργειας της δημιουργικής σκέψης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διδασκαλίας και απομυθοποίησης της επιστήμης, κατασκευάζοντας πειραματικές συσκευές από ανακυκλώσιμα υλικά» από το ΤΕΙ Πειραιά. Οι επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιούνται για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της επιμόρφωσης θα είναι η εργαστηριακού τύπου εκπαίδευση εκπαιδευτικών και μαθητών στην κατασκευή πειραματικών συσκευών από ανακυκλώσιμα και απαξιωμένα υλικά. Στη συνέχεια οι πειραματικές συσκευές που θα κατασκευαστούν θα χρησιμοποιηθούν για την εξοικείωση των μαθητών με την Επιστήμη και την Τεχνολογία. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από το Μάρτιο του 2013 έως το Σεπτέμβριο του 2014, θα χρηματοδοτηθούν από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΤΕΙ Πειραιά και δεν δημιουργούν καμία άλλη δαπάνη για το δημόσιο.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις είναι δωρεάν και προαιρετική, ενώ αυτή θα πραγματοποιηθεί χωρίς να παρακωλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα και μετά από συνεννόηση με το Δ/ντή-Δ/ντρια της σχολικής μονάδας. Επισημαίνεται επίσης, ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διανομής οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση.

Διαβάστε την έγκριση του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Πηγή εικόνας: http://blogs.sch.gr/3dimmegar/page/3/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s