«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ»

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διοργανώνει τρίωρο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Ανακυκλώνω παίζοντας και δημιουργώντας». Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν τρόπους δημιουργικής επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών και αξιοποίησής τους σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι προωθούμε στην τάξη, με μέθοδο, την ιδέα της ανακύκλωσης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΔΣ Ζεφυρίου (Σουλίου & Κουτσονίκα, τηλ. 2102470994) την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 από τις 15:00 έως τις 18:00. Εισηγητές και συντονιστές του εργαστηρίου θα είναι η Αλεξάνδρα Τσίγκου, υπ/νη ΠΕ ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής, η Ελένη Θεοδωρίδου, υπ/νη ΠΕ ΔΙΔΕ Δυτ. Αττικής και η Θεοδώρα Χανδρινού, Ζωγράφος-Χαράκτρια ΑΣΚΤ και εκπαιδευτικός.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:00-15:00 Αλεξάνδρα Τσίγκου & Ελένη Θεοδωρίδου, «Το παιχνίδι και οι κατασκευές ως μέσο για τη διαπαιδαγώγηση ενεργών πολιτών»

15:15-15:30 Θεοδώρα Χανδρινού, «Δίνοντας νέα ζωή σε άχρηστα αντικείμενα με έμπνευση και φαντασία»

15:30-17:30 Εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά και αξιοποίησή τους σε δημιουργίες ιστοριών

17:30-18:00 Παρουσίαση των ιστοριών από τις ομάδες

Ως «εισιτήριο» χρειάζεται μια σακούλα με υλικά που δίνονται για ανακύκλωση, όπως μπουκάλια, καπάκια, σακούλες, εφημερίδες, περιοδικά, κουτιά γάλακτος, χυμών, αναψυκτικών, πλαστικά ποτήρια, υφάσματα, σπάγκοι, χαλασμένα κοσμήματα, ομπρέλες, cd, κάρτες τηλεφώνου, παλιά καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, ξυλάκια από σουβλάκια, ντενεκεδάκια και οτιδήποτε άλλο προορίζεται για πέταμα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο συμπληρώνουν την επισυναπτόμενη αίτηση και την αποστέλλουν στο perekp@dipe-dytik.att.sch.gr μέχρι την Τετάρτη 22/5/2013.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s