«Υπαίθρια διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Σας γνωρίζουμε ότι το ΚΠΕ Καστρίου σχεδιάζει την υλοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Υπαίθρια διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» διάρκειας τεσσάρων ημερών στις 21, 22, 23 και 24 Ιουνίου 2013. Το σεμινάριο απευθύνεται σε 50 ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν το Οικολογικό Πάρκο του Πάρνωνα, να αποκομίσουν τα οφέλη που προκύπτουν  από την υπαίθρια διαβίωση και τη σύνδεσή τους με το φυσικό περιβάλλον, τον εαυτό τους και τους άλλους και να εκπαιδευτούν σε ένα ολοήμερο πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο σεμινάριο όλες οι επιμορφωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο φυσικό περιβάλλον. Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει με έξοδα του ΚΠΕ Καστρίου στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στον Πάρνωνα και σε σκηνές δύο ατόμων. Το ΚΠΕ παρέχει τις σκηνές (όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τις δικές τους), υπνόσακους, στρώμα δαπέδου και ντουσιέρες με νερό σε πλαστικές θήκες. Στο καταφύγιο υπάρχει 1 κοινόχρηστη κουζίνα, 2 WC και ένα υπαίθριο ντους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, σκεύη τροφής, καπέλα, σάκους πλάτης, φανούς νύχτας, κατάλληλα ρούχα και υποδήματα. Για την καλύτερη οργάνωση και εφαρμογή του σεμιναρίου θα συνταχθούν ομάδες εργασίας-εθελοντών για τα αυτοδιαχειριζόμενα γεύματα, μεταφορά αγαθών και υλικών, και την καθαριότητα.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. Το ΚΠΕ Καστρίου δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησής τους. Η απόσταση του Καταφυγίου από το Καστρί (το οποίο απέχει 27 χλμ. από την Τρίπολη) είναι γύρω στα 30 χλμ. και όλος ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος.

Το ΚΠΕ θα καλύψει την ημιδιατροφή των συμμετεχόντων για όλες τις μέρες εκτός της τελευταίας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τρόφιμα για τα υπόλοιπα γεύματα.

Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών του σεμιναρίου θα καλυφθούν από το ΤΔΥ του ΚΠΕ Καστρίου. Οι μετακινήσεις των μελών ΚΠΕ που είναι εισηγητές θα καλυφθούν από τα δικά τους ΤΔΥ .

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο (υπόδειγμα 1) να γίνει ηλεκτρονικά ή με φαξ έως τις 30/5/2013. Πληροφορίες στο 2792022004.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στο ΚΠΕ Καστρίου την Παρασκευή 21-6-2013 στις 15:00 και θα λήξει την Δευτέρα 24-6-2013 στις 13:00.

21-6-2013:

Θεατρικό εργαστήρι για γνωριμία των συμμετεχόντων, δέσιμο των ομάδων και αυτοσχεδιασμοί με οικολογικά θέματα.

Γνωριμία με το οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα και την ορνιθοπανίδα του.

22-6-2013:

Εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο την μη τυπική μάθηση

23-6-2013:

Πορεία από το Καταφύγιο στο οροπέδιο του Πάρνωνα

Σύνδεση με τον εαυτό μας, το περιβάλλον και τους άλλους μέσω τεχνικών Αϊκίντο και γιόγκας.

24-6-2013:

Κατασκευές με υλικά της φύσης

Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μετά τη συγκέντρωση των ονομάτων των συμμετεχόντων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση

                                                                                        Η Υπεύθυνη  του  ΚΠΕ Καστρίου

Καζακώνη Πηνελόπη

Κατεβάστε την αίτηση εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s