5η Ιουνίου 2013- «Πικ νικ» στο Αγροκήπιο Ασπροπύργου

Με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το Δήμο Ασπροπύργου περιβαλλοντική δράση στο χώρο του Αγροκηπίου.

Προσκαλούμε σε συμμετοχή τα σχολεία που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο ΠΕ «Κήπος της Αειφορίας» και εκπονούν αντίστοιχα περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τα φυτά, τους κήπους, τις τοπικές καλλιέργειες. Η δράση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα φυτά της μεσογειακής χλωρίδας, την αξία του αστικού πρασίνου και των τοπικών ποικιλιών. Η δράση θα έχει επιστημονική υποστήριξη από τους γεωπόνους του Δήμου Ασπροπύργου.

αγροκήπιο

Η δράση έχει σχεδιαστεί για τα 13 τμήματα με συνολικά 250 μαθητές, που έχουν σχετικά προγράμματα. Οι μαθητές θα είναι οργανωμένοι σε ομάδες, θα φάνε το κολατσιό που θα φέρουν μαζί τους και θα παίξουν κάτω από τα δέντρα. Στη συνέχεια οι ομάδες θα περιηγηθούν στο χώρο για να γνωρίσουν τις τοπικές καλλιέργειες και θα βάλουν μικρές πινακίδες στα φυτά με την ονομασία τους.

Η μεταφορά των μαθητών από τα δύο απομακρυσμένα σχολεία, το 6ο και το 9ο , θα γίνει με μέριμνα του Δήμου.  Η δράση συνολικά θα διαρκέσει από τις 8.30 έως τις 12.30 και θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα:

1ο δίωρο (8:30-10:30) οι τάξεις Γ1, Γ2, ΣΤ του 4ου ΔΣ και οι Α1, Α2, Β1, Β2 του 6ου ΔΣ

2ο δίωρο (10:30-12:30) οι τάξεις Α1, Β2 του 9ου ΔΣ και οι Γ1, Γ2, Δ1, Δ2 του 1ου ΔΣ

Η επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον μέσα σε μια πόλη τα ηρεμεί, τους δίνει χαρά και τα ευαισθητοποιεί απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ποιότητα ζωής.

Ο χώρος των 40 στρεμμάτων, που παραμένει αναξιοποίητος από το 1994, πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το Αγροκήπιο πλέον θα δοθεί στους δημότες, αφού προορίζεται για χρήση με σκοπό τη δημιουργία χώρων αναψυχής, περιπάτου και άθλησης. Μέσα στο χώρο βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση ένα κτίριο με τα παλιά εργαστήρια της Γεωπονικής Σχολής, ένα θερμοκήπιο με το μεταλλικό σκελετό του, η βάση ενός δευτέρου θερμοκηπίου, πηγάδι, παραδοσιακή στέρνα, πολλές ελιές, φιστικιές και άλλες τοπικές καλλιέργειες.

Αφού εκτελεστούν τα προγραμματισμένα έργα για την αναμόρφωση του χώρου, θα εξυπηρετηθεί και η πάγια ανάγκη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ασπροπύργου για χώρους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα στην πόλη.

Και γιατί να μην ακολουθήσει και η παραχώρηση στα σχολεία χώρου με γόνιμο έδαφος για να καλλιεργούν τα λαχανικά τους;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s