Δύο σεμινάρια του ΚΠΕ Έδεσσας 6-7-8-9 Ιουλίου 2013

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΑ) και ως συντονιστικός φορέας των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα»», «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη» και του Τοπικού Δικτύου «Σχολικοί Κήποι», προτίθεται να πραγματοποιήσει επιμορφωτική δράση  στην Έδεσσα και στην ευρύτερη περιοχή των Λουτρών Λουτρακίου Πόζαρ από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου 2013.

Η ανωτέρω  δράση έχει χαρακτήρα αμιγώς απολογιστικό προς το έργο των δικτύων του Κέντρου μας αναφορικά με το διάστημα της  τρέχουσας σχολικής χρονιάς και προπαρασκευαστικό για την επόμενη. Θα περιλαμβάνει δύο συνεχόμενα σεμινάρια με τίτλο, αντίστοιχα,  «Τα θεματικά δίκτυα ΠΕ του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης για την Αειφορία» και «Η αξιοποίηση του διαδικτύου και των ΤΠΕ στα θεματικά δίκτυα του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών».  Στη  διάρκειά τους θα γίνει  θεωρητική και πρακτική προσέγγιση  της ΕΑ, με εφαρμογή στα θεματικά πεδία των Δικτύων μας με ταυτόχρονη αξιοποίηση του διαδικτύου και των ΤΠΕ, σύμφωνα με τα συνημμένα προγράμματα.afisa_6,7

Οι  συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν στην παιδαγωγική αξιοποίηση πρωτότυπου εκπαιδευτικού λογισμικού και υλικού σε ψηφιακή μορφή. Κατά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσής τους θα είναι σε θέση, μεταξύ άλλων:

  • να γνωρίζουν τις βασικές έννοιες, λειτουργίες και διαδικασίες αναφορικά με το θεματικό περιεχόμενο των δικτύων του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών.
  • να γνωρίζουν τον τρόπο αξιοποίησης του διαδικτύου και των ΤΠΕ μέσω των πρωτότυπων εκπαιδευτικών εργαλείων που δημιούργησε το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, προς χάρη υποστήριξης των μελετητικών αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας στη θεματική των δικτύων του συγκεκριμένου Κέντρου.
  • να διαμορφώνουν μαθησιακά σχέδια, με αφόρμηση εκπαιδευτικό υλικό μουσικού CD του ΚΠΕ, με τίτλο «Η φύση και ο άνθρωπος στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι», για τις ανάγκες των μελών των ανωτέρω δικτύων.

Προσκαλούμε λοιπόν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρούσα επιμορφωτική δράση να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την υποβάλουν απευθείας στο ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών (οι εκπαιδευτικοί σχολείων παρακαλούνται να κοινοποιήσουν ταυτόχρονα την αίτησή τους  στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων/ΠΕ της οικείας Δ/νσης), αρχικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail@kpe-edess.pel.sch.gr) μέχρι τις 24-06-2013 (11.30 πμ) και στη συνέχεια με  συμβατικό.

Afisa_8,9

Είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο να εφαρμόσουν στο σχολείο τους ως μέλη των δικτύων του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, κατά το  επόμενο σχολικό έτος, i) μέρος ή το σύνολο των μαθησιακών σχεδίων που θα δημιουργήσουν στη διάρκεια της επιμόρφωσης, μεριμνώντας ταυτόχρονα  ii) για τη διάχυση στην τοπική κοινωνία και τη σχολική κοινότητα των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την εφαρμογή.  Σύμφωνα με τις αρχές και  τους σκοπούς της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, απώτερος στόχος της προσέγγισης αυτής είναι η   ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων  και του νερού. Έτσι  δίνεται  προστιθέμενη αξία στο εκπαιδευτικό έργο και  μετεξελίσσεται ο εμπλεκόμενος μαθητής σε ενεργό πολίτη.

Επίσης αναμένεται από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων ΚΠΕ σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών κατά τη διετία που έρχεται να προγραμματίσουν σειρά δράσεων στο πλαίσιο λειτουργίας των δικτύων του (ημερίδες, διαγωνισμούς, ενημέρωση και διάχυση των ηλεκτρονικών εργαλείων του Κέντρου).

Το οριστικό πρόγραμμα του σεμιναρίου, ο κατάλογος των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και συμπληρωματικές πληροφορίες για τη δράση θα αναρτηθούν στην αρχική σελίδα του ΚΠΕ ΈδεσσαςΓιαννιτσών http://kpe-edess.pel.sch.gr  στις 25-06-2013(έως τις 11.30 πμ).

Ενδεικτικό Πρόγραμμα 6-7 Ιουλίου

Ενδεικτικό Πρόγραμμα 8-9 Ιουλίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s