«Βιολογία σε Μπουκάλι» ή «Bottle-Biology»

Η «Βιολογία σε Μπουκάλι»«Bottle-Biology»*** είναι μια προσέγγιση δοκιμασμένη στην τάξη για βιωματική-χειροπιαστή βιολογία με τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών από αναψυκτικά και άλλων αναλώσιμων δοχείων. Σχεδιασμένη για την εκπαίδευση στη βιολογία σε όλα τα επίπεδα, προτείνει ένα τρόπο χαμηλού κόστους για τη δημιουργία μιας ποικιλίας πειραμάτων και εξερευνήσεων στην επιστήμη της ζωής, που οδηγεί σε μια καλύτερη κατανόηση των οικοσυστημάτων, των τοπικών περιβαλλόντων και της επιστημονικής διαδικασίας.

BottleBiology-5

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη, δημοσίευση και διανομή εκπαιδευτικού υλικού που σχετίζεται με τη «Βιολογία σε Μπουκάλι». Ένα δίκτυο επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και άλλων συνέβαλε δημιουργικά και συνεισέφερε ιδέες για δραστηριότητες.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιστημονικές εξερευνήσεις περιλαμβάνουν τη κομποστοποίηση και τη μοντελοποίηση περιβαλλοντικών αλληλεπιδράσεων, όπως η απορροή θρεπτικών συστατικών και η μόλυνση των υπόγειων υδάτων.

***Eίναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ που διοικείται από το πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison.

Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο με το εκπαιδευτικό υλικό σε pdf BottleBiology.

Ένα παράδειγμα μεταφρασμένο στα ελληνικά από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 9ου ΔΣ Ρεθύμνου είναι το φυλλάδιο με την «Κατασκευή Στήλης Αποσύνθεσης» (κομποστοποιητής σε μπουκάλι).

Decomposition_column

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s