Έκθεση δημιουργιών από ανακυκλώσιμα/«άχρηστα» υλικά» της ΕΕΠΦ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια» το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στη ΧΑΝ Αθηνών (Ακαδημίας 36 & Ομήρου, Αθήνα). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Έκθεση φωτογραφιών και δημιουργιών από ανακυκλώσιμα υλικά, που έχουν κατασκευαστεί από σχολεία.

image

Επίσης θα περιλαμβάνει Βιωματικά εργαστήρια δημιουργιών από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Θα εκτεθούν επίσης επιλεγμένες δημιουργίες από τα βιωματικά εργαστήρια.

Οι 3 καλύτερες δημιουργίες προς Έκθεση, θα επιλεχθούν από ειδική Επιτροπή και θα βραβευτούν κατά την Έκθεση. Επίσης θα δοθούν έπαινοι σε όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν με τις δημιουργίες τους στην έκθεση, καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια.

  • «Εισιτήριο εισόδου»

Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους ένα «εισιτήριο εισόδου» για τα εργαστήρια, δηλαδή μια σακούλα με υλικά -παλιά αντικείμενα, «σκουπίδια»-. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να έχετε μαζί σας: μικρά και μεγάλα καπάκια αναψυκτικών και άλλων προϊόντων (π.χ. από μαρμελάδες, μπύρες κ.λπ.), παλιά χαλασμένα ρολόγια, κουμπιά, χάρτινες αυγοθήκες, φελλούς από μπουκάλια, κουτιά αλουμινίου αναψυκτικών, παλιά περιοδικά (έως 100 σελίδων), παλιά υφάσματα ζέρσεϊ χρώματος ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, παλιά χοντρά πλαστικά ποτήρια, σακούλες από μαλακό πλαστικό.

  • Αίτηση συμμετοχής σε βιωματικά εργαστήρια (Σάββατο 19 Οκτωβρίου)

Τα Βιωματικά εργαστήρια δημιουργιών από ανακυκλώσιμα υλικά για τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν:

α) κατασκευές από χαρτοπολτό, πλαστικές τσάντες κ.α.

β) δημιουργία μεγαπαζλ με θέματα  του Δικτύου «Φύση Χωρίς Σκουπίδια»

γ) κατασκευή σκιάχτρου

δ) ζωγραφική σε κουτιά αναψυκτικών

ε) κατασκευή διακοσμητικής κουκουβάγιας

στ) χριστουγεννιάτικες κατασκευές

  • Αποστολή δημιουργιών για έκθεση

Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει στην έκθεση με έως και 2 δημιουργίες, για κάθε μια από  τις οποίες θα πρέπει να σταλεί απαραίτητα (από όλα τα σχολεία) φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση (300 dpi), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: education@eepf.gr.

Το φωτογραφικό υλικό καθώς και οι δημιουργίες προς έκθεση θα πρέπει να έχουν σταλεί στα γραφεία της ΕΕΠΦ, μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες.

Αίτηση συμμετοχής με έργο.

Αίτηση συμμετοχής στα εργαστήρια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s