«Η Βιώσιμη Πόλη ως πεδίο Εκπαίδευσης για την Αειφορία» Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Ελευθερίου- Κορδελιού

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ: Η ΠΟΛΗ ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ», που ιδρύθηκε σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 14948/Γ7/4-2-2013 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

κπε ελευθεριου

Το δίκτυο ασχολείται με:

α. Το σύστημα της πόλης προσεγγίζοντας το φυσικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό παρελθόν, παρόν και μέλλον της.

β. Την καλλιέργεια του ενεργού πολίτη που συμμετέχει στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι εμφορούμενος από τις αρχές και αξίες της εκπαίδευσης για την αειφορία.

γ. Την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλους φορείς με στόχο την επίτευξη της αειφορίας.

Θεματικές ενότητες

  • Αστικό περιβάλλον και φυσικοί πόροι (π.χ. νερό, ενέργεια, χλωρίδα, πανίδα).
  • Περιβαλλοντικά προβλήματα (π.χ. κυκλοφοριακό, ρύπανση, αλλοτρίωση, φτώχεια, αποκλεισμός, περιθωριοποίηση).
  • Ποιότητα ζωής στην πόλη (π.χ. δικαιώματα στην ασφάλεια, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον ελεύθερο χώρο και χρόνο, στο παιχνίδι).
  • Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης μου (π.χ. φυσικό υπόβαθρο, οικονομικές δράσεις, ιστορία, υποδομές, κοινωνική εξέλιξη, πολιτισμός).
  • Οι θεσμοί (π.χ. κοινωνικοί, πολιτισμικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, ο τρόπος λειτουργίας τους και η σχέση τους με τις αλλαγές στην πόλη).
  • Ο σχεδιασμός και η αλλαγή στην πόλη (π.χ. φορείς σχεδιασμού, αρχές, τρόπος υλοποίησης, εμπόδια, ο ρόλος των πολιτών).

Η επικοινωνία, η συνεργασία και η προβολή των δράσεων των μελών του Δικτύου θα γίνεται με την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών. Το εκπαιδευτικό υποστηρικτικό υλικό θα διανέμεται ηλεκτρονικά στην αρχή της λειτουργίας του Δικτύου.

Το Δίκτυο απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να προσεγγίσουν την πόλη τους αναφερόμενοι σε όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν τις σχέσεις του φυσικού τοπίου και των ανθρωπογενών δράσεων σ’ αυτό.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δίκτυο παρακαλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στη διεύθυνση: http://www.kpe-thess.gr/?p=1714 . Παρακαλούνται επίσης να τυπώσουν την επισυναπτόμενη έντυπη αίτηση να τη συμπληρώσουν και να την αποστείλουν με φαξ στο ΚΠΕ (2310 757130) και στον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης στην οποία ανήκουν.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ μέχρι την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013. Κατάλογος των σχολικών μονάδων, των ΚΠΕ και των υπευθύνων Σ.Δ ή Π.Ε που θα αιτηθούν τη συμμετοχή τους στο δίκτυο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου http://www.kpe-thess.gr/  ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2310707150 και 2310757130.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s