Επιμορφωτική Ημερίδα του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στην Ελευσίνα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο υποστήριξης του γραμματισμού της σχολικής κοινότητας αναφορικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφορία, προτίθεται να πραγματοποιήσει επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της μετανεωτερικότητας», την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου (πρωϊνή ζώνη), στο χώρο του ΚΠΕ Ελευσίνας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής /Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το ΚΠΕ Ελευσίνας.

κπε εδεσσας logo3

Στόχοι της Ημερίδας, μέσω της ενημέρωσης και διάχυσης του έργου του ως συντονιστικός φορέας των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα», «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και της Διαδικτυακής Κοινότητας «Σχολικοί Κηπουροί»,  είναι:

  • η προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
  • η στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά την πραγματοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σχολικών δραστηριοτήτων
  • η διερεύνηση δυνατοτήτων δικτύωσης και συνεργασίας φορέων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σχολικών ομάδων και επιστημόνων με τις αειφορικές εκπαιδευτικές δομές των ΚΠΕ, και ειδικότερα με τα εμπλεκόμενα σε αυτήν την επιμορφωτική δράση Κέντρα, παίρνοντας αφόρμηση από τα εθνικά δίκτυα, τις τοπικές κοινωνίες, το  περιβάλλον και την αειφορική διαχείρισή του και έχοντας ως μέσα καινοτόμα εργαλεία ΤΠΕ  (αποθετήριο i-cre8, Διαδικτυακή Κοινότητα «Σχολικοί Κηπουροί» κλπ).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας προβλέπεται να αναπτυχθεί το συνημμένο πρόγραμμα.

κπε εδεσσας diktyo

Δικαίωμα συμμετοχής στη σχεδιαζόμενη επιμόρφωση έχουν έως δύο εκπαιδευτικοί ανά σχολείο, με προτεραιότητα σε αυτούς που προτίθενται να πραγματοποιήσουν φέτος πολύμηνο περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων για θέμα σχετικό με το περιεχόμενο της επιμόρφωσης. Πέραν αυτού του αριθμού απαιτείται η συναίνεση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, προκειμένου να μην παρακωλυθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Η ανωτέρω σειρά προτεραιότητας θα καθοριστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων.

κπε εδεσσας νero

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, φωτοτυπία της  οποίας υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Διεύθυνση του σχολείου τους.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω Ημερίδα καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

sin8esi0-neo

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκριτική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘ, παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να προωθήσουν τις σχετικές αιτήσεις-δηλώσεις, συνοδεία καταλόγου με καθορισμένη τη σειρά προτεραιότητας, προς το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των οικείων Διευθύνσεων, έως τις 28 Οκτωβρίου 2013,  ηλεκτρονικά και αντίστοιχα με τη βαθμίδα Εκπαίδευσης στην οποία εργάζονται:

  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Ε. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Υπεύθυνη ΠΕ κα Τσίγκου Αλεξάνδρα, perekp@dipe-dytik.att.sch.gr,
  2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ,  Υπεύθυνος ΠΕ κος Μαυράκης Αναστάσιος, perival@dide-dytik.att.sch.gr

Παρακαλείστε να υποβάλετε την αίτησή σας και ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1OdLeBTHki60KSPoqALS9xQ8AwKppO88qFl6Z0cXPrsE/viewform

Η πρόσκληση εδώ.

Η αίτηση εδώ.

Το πρόγραμμα εδώ.

Το ΚΠΕ Ελευσίνας βρίσκεται στην οδό Κοντούλη 60, τηλέφωνο 2105546808.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s