Τα παιδιά καθαρίζουν την Παραλία Ασπροπύργου

Με αφορμή δυο περιβαλλοντικά προγράμματα για τα θαλάσσια είδη υπό εξαφάνιση το 5ο ΔΣ Ασπροπύργου ξεκίνησε από την περσινή σχολική χρονιά τη συνεργασία με το MEDASSET. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν από τις Α και Γ τάξεις του σχολείου και οδήγησαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων διαχύθηκαν σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Έτσι με την έναρξη της φετινής χρονιάς όλοι οι μαθητές του σχολείου δήλωσαν το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εθελοντική εκστρατεία, που διοργάνωσε το MEDASSET για τον καθαρισμό της Παραλίας Ασπροπύργου στα πλαίσια του προγράμματος «Πάρε μέρος και καθάρισες».

.

Το «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» είναι μια επιτυχημένη εκστρατεία του MEDASSET που συνεχίζει δυναμικά και το 2013 με δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις των απορριμμάτων στη θαλάσσια ζωή, στον άνθρωπο και στις θάλασσές μας αλλά και την ενίσχυση του εθελοντισμού.

Από τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτή την εκστρατεία προκύπτουν πολλαπλά παιδαγωγικά οφέλη και κυρίως η γνώση με βιωματική εμπειρία του πόσο σημαντική είναι η προστασία των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι συνειδητοποήσαν πόσο σημαντική είναι η συμβολή των ενεργών πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με πρώτους τους δασκάλους τους οι μαθητές συνέλεξαν τα απορρίμματα που ρύπαιναν την ακτή, τα διαχώρισαν σε ανακυκλώσιμα και μη και τα κατέγραψαν σε ειδικά φυλλάδια. Ο όγκος και το είδος των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν τελικά σε τόσο μικρό μήκος ακτής μας αφήνει άφωνους.

Συγχαρητήρια στον Διευθυντή του Σχολείου κο Γιάννη Μαρκόπουλο και στους άξιους εκπαιδευτικούς Γιούλα Βλαχαντώνη, Φίλιππο Τατίνα, Κωνσταντίνα Ηλιοδρομίτη, Κυριακή Στάμου, Αγγελική Ρούσσου και Δημήτρη Παπαντωνίου που ενέπνευσαν τους Μικρούς Ενεργούς Πολίτες- Πολίτες του αύριο να ενδιαφέρονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον δρώντας και παρεμβαίνοντας δημιουργικά σε αυτό!

Δημοσιεύσεις για τα περιβαλλοντικά προγράμματα του σχολείου έχουν γίνει στο Περιβαλλοντοσκόπιο.

Παρακολουθήστε ένα μικρό βίντεο για τη δράση που έγινε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου Ασπροπύργου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s