ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) μέσω του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, έχει καθιερώσει από το 2001 το θεσμό των επισκέψεων από μαθητές της Πρωτοβάθμιας (τρίτης Δημοτικού και άνω) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους χώρους του Ιδρύματος.

39_full

Στο πλαίσιο των επισκέψεων-ξεναγήσεων, που διεξάγονται σχεδόν καθημερινά κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Μαΐου κάθε ακαδημαϊκού έτους, μαθητές από όλη τη xώρα έρχονται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, εξοικειώνονται με τη γεωργική και ζωϊκή παραγωγή, μυούνται στο ποσοστό που είναι εφικτό στις Γεωπονικές επιστήμες και ενημερώνονται για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε όλους εκείνους που θα αποφασίσουν να διαβούν τις πύλες του ως φοιτητές, προς όφελος της Ελληνικής γεωργίας και του αγροτικού τομέα.

Τα προγράμματα ξεναγήσεων έχουν καταρτισθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών-επισκεπτών ανάλογα με τη βαθμίδα της εκπαίδευσής τους.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα Εργαστήρια Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας (προβατοστάσιο-βουστάσιο), στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας, στο εμπορικό θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών του Γ.Π.Α. και στην προθήκη της ελιάς του Πλάτωνα.

Το πρόγραμμα για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περιλαμβάνει το Εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας, το Εργαστήριο Γεωργίας, το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας, το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας καθώς επίσης και επίσκεψη στο Γεωργικό Μουσείο όπου γίνεται σύντομη αναφορά στην πολυετή ιστορία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης και στην προθήκη της ελιάς του Πλάτωνα.

Οι επισκέψεις των σχολείων θα ξεκινήσουν στις 14 Οκτωβρίου του 2013 ενώ οι ημέρες και οι ώρες πραγματοποίησής τους θα είναι από Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 π.μ. – 12.00 μ.μ. Τα προγράμματα των ξεναγήσεων πραγματοποιούνται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των σχολείων και των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό σύνδεσμο εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:
http://www.aua.gr/index.php?sec=content&item=174

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να συμβουλευθούν αρχικά το συνημμένο αρχείο του πίνακα με τους χώρους επίσκεψης που αντιστοιχούν στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης και στην συνέχεια να εκτυπώσουν το αρχείο της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεναγήσεων και να ακολουθήσουν τις οδηγίες, που αναγράφονται σε αυτήν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s