Εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή για τη διαχείριση των μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου οργάνωσε και συντόνισε με επιτυχία το πιλοτικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Τηγανέλαια: Όλοι συλλέγουμε, όλοι ωφελούμαστε», στο οποίο συμμετείχαν σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Η συγκρότηση του δικτύου αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Θεσσαλονίκης για εκπαιδευτική και παιδαγωγική υποστήριξη του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίων από τα νοικοκυριά που ξεκίνησε πέρυσι. Στο δίκτυο πήραν μέρος σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από Νηπιαγωγεία ως και Λύκεια.

Η προσέγγιση εστίασε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω στο θέμα ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων από τα νοικοκυριά τηγανελαίων.

τηγανέλαια

Μετά την ολοκλήρωσή του προγράμματος ετοιμάστηκε εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Μια άλλη ματιά στα τηγανέλαια». Το υλικό αυτό, το οποίο μπορεί να βρει κανείς ψηφιακά (σε μορφή pdf) στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kpe-thess.gr, περιλαμβάνει:

– πληροφορίες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από την χωρίς επεξεργασία ρίψη των μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων στο περιβάλλον,

– πληροφορίες για τις δυνατότητες συλλογής και ανακύκλωσής τους,

– εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του θέματος στο πλαίσιο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή στο πλαίσιο άλλων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων σχολείων.

Στην έκδοση έχουν συμπεριληφθεί και οι δράσεις των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στο δίκτυο κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά (2012-2013).

Το ΚΠΕ θα συνεχίσει και φέτος τις δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση και στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στην πόλη.

Οι δημοτικές αρχές που ενδιαφέρονται για ανάληψη παρόμοιων δράσεων από τα σχολεία της περιοχής τους παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 2310 707150, με Fax στο 2310 757130, ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  kpe@kpe-thess.gr

Δείτε επίσης Παρασκευή σαπουνιού- Φυλλάδιο εργαστηρίου

από το ΚΠΕ Κέρκυρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s