Δημιουργία λαχανόκηπου με φυσική καλλιέργεια

Αναδημοσίευση από http://okipostisaeiforias.wordpress.com/

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που υλοποιήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου τηνΤρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Μανίκη, φυσικού καλλιεργητή, ο οποίος εισήγαγε τη μέθοδο στην Ελλάδα. Ο Παναγιώτης Μανίκης μας μετέφερε όλο το νόημα της αρμονίας, με την οποία η φύση συντηρείται με ελάχιστη παρέμβαση του ανθρώπου. Μας μετέφερε και την ιδέα της διατροφικής αυτάρκειας που επιτυγχάνεται με αμειψισπορά και σοφή διαχείριση αλλεπάλληλων καλλιεργειών που εμπλουτίζουν το έδαφος και παράγουν τροφή όλο το χρόνο. Γύρω από αυτές τις έννοιες μπορούν να στηριχθούν και να αναπτυχθούν παιδαγωγικά τα προγράμματα των σχολικών κήπων. Η σύνδεση των μαθητών με το χώμα και τη ζωή καθώς και το “χτίσιμο σχέσεων” με τη συνεργασία σε ένα κοινό σκοπό ενεργοποιούν τους μαθητές και αναπτύσσουν την κοινωνία των προσώπων.

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Μανίκη για την καρδιακή προσφορά του, τις Νηπιαγωγούς του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου Μαρία Χαλκιώτου, Παρασκευή Τσαντή και Χριστίνα Παπαγιάννη που μας φιλοξένησαν, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εγκάρδια στην δημιουργική αυτή συνάντηση.

Τεχνικές λεπτομέρειες και άλλες οδηγίες θα δημοσιεύσουμε στην πορεία.

DSC_0580

Από το σεμινάριο με τίτλο «Σχολικοί λαχανόκηποι στο Σχολείο και στο Διαδίκτυο» που συνδιοργάνωσαν οι Δ/νσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Δυτικής Αττικής στις 11 Δεκεμβρίου του 2013.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s