«Καλύτερη Ζωή»: Η νέα πρωτοβουλία του WWF Ελλάς

Η νέα πρωτοβουλία του WWF Ελλάς, «Καλύτερη Ζωή», επιδιώκει να αναδείξει έναν διαφορετικό και καλύτερο τρόπο ζωής για όλους. Μέσα από συλλογικές δράσεις, χρηστική πληροφορία, συνεργασία με πολίτες, φορείς και επιστήμονες, «ειδικές αποστολές», περιβαλλοντική εκπαίδευση και δυναμική διαδικτυακή διάδραση, ανακαλύπτουμε μαζί πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Βρίσκεστε σε έναν κόμβο ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών σε θέματα καθημερινότητας, που παρέχει απτές και ουσιαστικές προτάσεις για όλους μας και μας παρακινεί για συμμετοχή σε μικρές και μεγάλες πράξεις συνεργασίας και αλληλεγγύης. Με κινητήρια δύναμη το τρίπτυχο «Οικολογικά, Οικονομικά, Συνεργατικά», το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί πάνω σε τέσσερις θεματικές: α) διατροφή, β) ζωή στην πόλη, γ) κατανάλωση, δ) ενέργεια.

Μέσα από το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» έχουμε ως στόχο:

  • Να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς για ενημέρωση σε θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
    Έχουμε εκτιμήσει πως αν υλοποιήσεις τα 3/4 των αποστολών που συνολικά θα αναρτήσουμε μπορείς να εξοικονομήσεις πάνω από 300€ ετησίως και συνάμα να βοηθήσεις σημαντικά φίλους, γνωστούς, γείτονες
  • Να παροτρύνουμε τους πολίτες να αναλάβουν μικρές ή μεγάλες δράσεις στο σπίτι, στη γειτονιά, στην πόλη.
  • Να αναδείξουμε και να συνεργαστούμε με φορείς και άτομα χωρίς κομματικά κριτήρια αλλά με μόνο γνώμονα την ανάγκη υιοθέτησης ενός βιώσιμου – συμμετοχικού τρόπου ζωής.
  • Να εντοπίσουμε κομβικές αδυναμίες πολιτικής και στη συνέχεια να επιδιώξουμε αλλαγές σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής ή/και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Για να πάρετε μέρος στις «αποστολές» για μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ προσωπικά σαν πολίτες ή μαζί με τις μαθητικές σας ομάδες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://kalyterizoi.gr/, γραφτείτε μέλη και αρχίστε τη δράση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s