«Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» στα Δυτικά

Διαβάζουμε στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΥΠΠΟ με θέμα «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα από τις 28 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου

Πλήθος πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων, καθώς και περίπατοι, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, θεματικές περιηγήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου έως την Κυριακή 4 Μαΐου μεείσοδο ελεύθερη σε 29 νομούς της επικράτειας.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν και φέτος από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Περισσότεροι από 150 φορείς συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Σαράντα δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων και άλλες Υπηρεσίες και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είκοσι δύο Δήμοι, δέκα Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πέντε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έξι Πανεπιστημιακές Σχολές και πολλά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμοί πολιτών, αλλά και πολλοί εθελοντές.

Από το Πρόγραμμα αντιγράφουμε:

Η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Όμιλο, τον Δήμο Φυλής και το Δασαρχείο Πάρνηθας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, ώρα 9.00, πεζοπορία σε ορειβατικό μονοπάτι που συμπίπτει εν μέρει με αρχαίο μονοπάτι και αρχαίο υδραγωγό.

Σημείο εκκίνησης πεζοπορίας το Φρούριο Φυλής όπου θα προηγηθεί ξενάγηση.

σημείο συνάντησης: κεντρική πλατεία Φυλής

τηλέφωνο επικοινωνίας: 2102466122 (Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών)

Η Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) και τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλεξ. Διομήδους θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 29 Απριλίου και την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, ώρα 9.30, περιήγηση και ξενάγηση στην Ιερά Οδό. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο της Γ΄ Ε.Π.Κ.Α. στον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ (βάση αρχαίας γέφυρας Κηφισού) και στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο της πλατείας Εσταυρωμένου (σταθμός ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ), όπου βρίσκεται τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από το προσωπικό του Α.Σ.Δ.Α. στο δασικό τμήμα του Βοτανικού Κήπου Διομήδους.

H περιήγηση απευθύνεται σε μαθητές, αλλά είναι ανοικτή στο κοινό που ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει (με Ι.Χ.).

σημείο συνάντησης: σταθμό ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ (αύλειος χώρος)

τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105745826, εσωτ. 262 (Α.Σ.Δ.Α., κ. Αθηνά Μακρίδου)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s