ΤΟ ΚΠΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014

Το ΚΠΕ Ελευσίνας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων 2013-2014 που οργάνωσαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής, με τίτλο«Σκέφτομαι – Αγαπώ – Δρω», στις 3 και 4 Ιουνίου στο Παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας

ΕΛ-5

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Ελευσίνας Πάνος Μπεγέτης και η Αναπλ. Υπευθύνου Βασιλική Κόντου σχεδίασαν και παρουσίασαν βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Περιβαλλοντικά παιχνίδια στο θαλάσσιο οικοσύστημα», στο οποίο συμμετείχαν περιβαλλοντικές ομάδες της Α/θμιας Εκπ/σης από σχολεία της Δυτ. Αττικής. Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ανακάλυψαν τη σημασία και τις λειτουργίες του θαλάσσιου οικοσυστήματος μέσα από εικόνες με παιχνίδι αντιστοίχισης λέξεων και εικόνων. Ενημερώθηκαν για τα θαλάσσια φυτά και ζώα που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας ποια από αυτά αποτελούν δείκτες καθαρότητας ή ρύπανσης του θαλασσινού νερού, καθώς και τη χρήση τους για τον έλεγχο της ποιότητας της θάλασσας.

ΕΛ-6

Στη συνέχεια οι ομάδες παρουσίασαν κάρτες με εικόνες των θαλάσσιων οργανισμών και έπαιξαν παιχνίδι προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποια θαλάσσια φυτά ή ζώα δηλώνουν καθαρή ή ρυπασμένη θάλασσα. Το εργαστήριο, που ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση ενός κουΐζ από τους μαθητές με ερωτήσεις σχετικές με αυτά που άκουσαν και είδαν για τη θάλασσα, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές με παιγνιώδεις δραστηριότητες να προσεγγίσουν έννοιες που αφορούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s