«Σχολικοί- Αστικοί κήποι: Γιατί και πώς;»- Ηλεκτρονικός συλλογικός τόμος

Κυκλοφόρησε ο ηλεκτρονικός συλλογικός τόμος του ΚΠΕ Δραπετσώνας με τίτλο «Σχολικοί- Αστικοί κήποι: Γιατί και πώς;».

Πρόκειται για τη συγκέντρωση όλου του υλικού (εισηγήσεις και παιδαγωγικές – εργαστηριακές εφαρμογές) των δύο τριήμερων σεμιναρίων που διοργάνωσε το ΚΠΕ Δραπετσώνας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Όπως διαβάζουμε στον Πρόλογο: «Το υλικό που περιέχει ο συλλογικός τόμος στοχεύει στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών αλλά  και των πολιτών οι οποίοι θα ήθελαν να εμπλακούν στη διαδικασία της αστικής καλλιέργειας.  Περιέχει θεωρητικές προσεγγίσεις, παιδαγωγικές εφαρμογές, πρακτικές ιδέες και προτάσεις από  διαφορετικούς συγγραφείς οι οποίοι δίνουν τη δική τους οπτική στο κάθε θέμα. Οι αναγνώστες  του τόμου θα επιλέξουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους και θα προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες όλο το υλικό.»

Ευχόμαστε να βρείτε στο βιβλίο αυτό ιδέες για τους κήπους σας και τεκμηρίωση για την παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο πατώντας εδώ.

ηλ συλ τόμΣτο βιβλίο θα βρείτε θέματα σχετικά με το κίνημα της αστικής καλλιέργειας και ειδικότερα των δημοτικών λαχανόκηπων, με την ιστορική εξέλιξη των σχολικών κήπων, αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας αειφόρου σχολικής κοινότητας με επίκεντρο και αφετηρία το σχολικό κήπο, μια πληθώρα προτάσεων για τα είδη των φυτών που είναι κατάλληλα για το σχολικό κήπο. Θα βρείτε διδακτικές εφαρμογές ξεκινώντας με γενικότερη αναδιαμόρφωση της σχολικής αυλής και συνεχίζοντας με διδακτικές δραστηριότητες, δράσεις και εφαρμογές για τον σχολικό κήπο. Θα βρείτε δύο προτάσεις για ολοκληρωμένο σχεδιασμό ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το σχολικό κήπο με βάση τις αρχές της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, όπως επίσης και θεωρητική τεκμηρίωση για την πρακτική της κομποστοποίησης και φύλλα εργασίας γι’ αυτήν, παραδείγματα καλής πρακτικής για την πρόληψη μεγάλου μέρους των οικιακών αποβλήτων. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή για την κατασκευή βραχόκηπου και κατασεκυών με ανακυκλώσιμα υλικά. Η τελευταία ενότητα αποτελεί μια επισκόπηση εκπαιδευτικού υλικού για τους σχολικούς κήπους, αλλά και έργων παιδικής λογοτεχνίας.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και όνειρα για όμορφες δραστηριότητες στον σχολικό κήπο!!!

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s