Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΠΕ Ελευσίνας

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΚΠΕ Ελευσίνας, τους δύο πρώτους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο οι μαθητές της Δυτικής Αττικής μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Ελευσίνας (Κοντούλη 60, 2105546808). Τα δύο προγράμματα είναι δωρεάν, μονοήμερα και απευθύνονται σε περιβαλλοντικές ομάδες Ε΄ & Στ΄ Δημοτικού. Υλοποιούνται σε τρεις φάσεις: α) Εισαγωγική ενημέρωση, β) Επίσκεψη στο πεδίο και γ) Συμπεράσματα-Αξιολόγηση. Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, ανακαλύπτουν, παρατηρούν, παίζουν, καταγράφουν, εξάγουν συμπεράσματα και καταθέτουν τις δικές τους δημιουργικές προτάσεις.

Capture2     f_sem_451013

Λίγα λόγια για τα προγράμματα:

  1. «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι για μύστες… στην αειφορία»

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική ανίχνευση των στοιχείων που συντελούν στη βιωσιμότητα μιας πόλης, η διαπίστωση των καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Ελευσίνα, αλλά και των προβλημάτων που χρήζουν αειφορικών λύσεων. Η διαδρομή στην πόλη της Ελευσίνας περιλαμβάνει σταθμούς σε συγκεκριμένα σημεία- κλειδιά για θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας: Ιερά Οδό, Πλατεία Ηρώων & Αγ. Ζαχαρία, είσοδο Αρχαιολογικού χώρου, πεζόδρομο Νικολαΐδου, βιομηχανικά συγκροτήματα, παραλία Ελευσίνας.

ÄÉÁÑÈÑÙÓÇ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÏÓ

  1. «Παράκτια Ελευσίνα- Μια γειτονιά του Σαρωνικού»

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική ανίχνευση στοιχείων της Παράκτιας Ελευσίνας αλλά και γενικότερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Εστιάζει στο παράκτιο περιβάλλον και τους παράγοντες που το διαμορφώνουν, στη ρύπανση και την επίδραση στη βιοποικιλότητα, στα βιομηχανικά κτήρια της παράκτιας Ελευσίνας και γενικότερα στο θαλάσσιο μέτωπο του κόλπου. Η διαδρομή στο πεδίο περιλαμβάνει σταθμούς σε συγκεκριμένα σημεία-κλειδιά: πάρκο πρασίνου, βιομηχανικά κτήρια, παραλία Ελευσίνας, αρχαίο λιμάνι.

ÄÉÁÑÈÑÙÓÇ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÏÓ

Η διαδικασία που ακολουθείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι η εξής: Ο εκπαιδευτικός που επιθυμεί να παρακολουθήσει με την τάξη του το πρόγραμμα συμπληρώνει την επισυναπτόμενη αίτηση, την καταθέτει στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία διαβιβάζει τις αιτήσεις στο ΚΠΕ Ελευσίνας. Για τον ορισμό της ημερομηνίας γίνεται τηλεφωνική συνεννόηση μεταξύ σχολείου και ΚΠΕ.

ÄÉÁÑÈÑÙÓÇ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÏÓ

* Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο είναι από σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και επισκέψεις μαθητών για τα αντίστοιχα προγράμματα του ΚΠΕ Ελευσίνας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s