Εκδήλωση στη Δυτική Αττική για το Κοινωνικό Σχολείο

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη η εισαγωγική εκδήλωση για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με θέμα: «Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ» στο Ισόγειο του ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 18:00 έως 20:00. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Η εκδήλωση χωριζόταν σε δύο μέρη, των θεωρητικών εισηγήσεων και της παρουσίασης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας. Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον σύντομο χαιρετισμό του κ. Σπύρου Παναγιώτη, Δ/ντη Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και ακολούθησε η παρουσίαση των αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου από την κα Καζέλα Κατερίνα, Σχ. Σύμβουλος της 56ης Περ. Π.Α. Αττικής με θέμα: ««Στόχοι και Περιεχόμενο του Κοινωνικού Σχολείου».

Στη συνέχεια, ο κ. Ρίσβας Γρηγόρης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και Επιστημονικός Συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλυσε τις διαστάσεις της παχυσαρκίας  και τις παρεμβάσεις πρόληψης σε παιδιά και εφήβους. Ο κ. Μαράκης Γεώργιος, Διατροφολόγος από τη Δ/νση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ, παρουσίασε μέσα από έρευνες την αξία του υγιεινού κολατσιού, τις συνέπειες των ενεργειακών ποτών, των επιζήμιων λιπών και της υπερκατανάλωσης του αλατιού στην εισήγησή του : «Υγιεινές επιλογές κολατσιού στο σχολείο». Η τελευταία από τις εισηγήσεις ήταν του κ. Μπασχαλή Συμεών, Σχ. Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, που συνέδεσε την παιδική παχυσαρκία και την άσκηση  με αρκετό χιούμορ.

Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ξεκίνησε με την κα Αλεξανδροπούλου Αικατερίνη, Νηπιαγωγό στο 6ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας με το πρόγραμμα: «Δημιουργούμε μόνοι μας το δικό μας κολατσιό» και συνεχίστηκε με τους  Κωνσταντίνα Τζοβάρα, Δασκάλα, και Μπαμπλέκη Στυλιανό, Εκπ/κό Φυσικής Αγωγής στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων με τη «Διατροφή + Άσκηση = Υγεία» και την κα Στάθη Αναστασία, Εκπ/κό ΠΕ04.02 (Χημικό) από το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: «Υγιεινή διατροφή: παράγοντες σωματικής και πνευματικής ευεξίας».

Το πρόγραμμα συντόνισε ο κ. Παυλικάκης Γεώργιος, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής.

Τις εργασίες της εκδήλωσης παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, διευθυντές σχολείων καθώς και οι: Παναγιώτης Πιτέλης, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ελευσίνας, Νίκος Χατζηστρακόσιας, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Μιχαηλίδης Μιχάλης μέλος της ίδιας Ένωσης,  η κα Ακριβή Αρβανίτη, Προϊσταμένη Τμ. Επισκεπτών Υγείας του Θριασίου Νοσοκομείου, η Σχ. Σύμβουλος Μεγάρων Βαρβάρα Νίκα, ο Δημήτρης Κατερινίτσας, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Μεγάρων «Κούρος», ο Σωτήρης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος της Τροχαίας Μεγάρων, Σύλλογοι Γονέων από σχολεία της Δυτικής Αττικής και πολλοί άλλοι.

1

 

Ο κ. Σπύρου Παναγιώτης, Δ/ντης Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, απηύθυνε χαιρετισμό.

DSC_0052

Η κα Καζέλα Κατερίνα, Σχ. Σύμβουλος της 56ης Περ. Π.Α. Αττικής με θέμα: ««Στόχοι και Περιεχόμενο του Κοινωνικού Σχολείου».

DSC_0062

Ο κ. Ρίσβας Γρηγόρης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και Επιστημονικός Συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

DSC_0072

Ο κ. Μαράκης Γεώργιος, Διατροφολόγος από τη Δ/νση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ.

DSC_0075

Ο κ. Μπασχαλής Συμεών,  Σχ. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής.

DSC_0083

Η κα Αλεξανδροπούλου Αικατερίνη, Νηπιαγωγός στο 6ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας παρουσίασε το πρόγραμμα: «Δημιουργούμε μόνοι μας το δικό μας κολατσιό»

DSC_0088

Η κα Κωνσταντίνα Τζοβάρα, Δασκάλα, και ο κ. Μπαμπλέκης Στυλιανός, Εκπ/κός Φυσικής Αγωγής από το 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων παρουσίασαν το πρόγραμμα ΑΥ«Διατροφή + Άσκηση = Υγεία».

DSC_0090

Η κα Στάθη Αναστασία, Εκπ/κός ΠΕ04.02 (Χημικός) από το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας παρουσίασε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: «Υγιεινή διατροφή: παράγοντες σωματικής και πνευματικής ευεξίας».

2

Εικόνες από το ακροατήριο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s