2ο Πανελλαδικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

green-background1

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) με την υποστήριξη του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ»,  οργανώνει το 2ο Πανελλαδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Διεργασίες για το χτίσιμο του ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε»

το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014.

Στο σεμινάριο επιδιώκεται:

  1. Να γνωριστούν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται ή θα εργαστούν στο πλαίσιο του αειφόρου σχολείου με τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος, αλλά και μεταξύ τους (μελλοντική συνεργασία).
  2. Να ωφεληθούν από την εμπειρία των σχολείων που έχουν ήδη προχωρήσει στο χτίσιμο της αειφορίας στο σχολείο τους.
  3. Να αποσαφηνίσουν σχετικές έννοιες, καθώς και τρόπους οργάνωσης και  προγραμματισμού, ώστε η έννοια της αειφορίας να αρχίσει να γίνεται πράξη σιγά-σιγά στο κάθε σχολείο.
  4. Να αποκτήσουν την εμπειρία (βιωματικά εργαστήρια/ομαδοσυνεργατική μέθοδος) μέσα από την πράξη για το πλαίσιο αξιών,  αλλά και τους τρόπους εργασίας  που χαρακτηρίζουν ένα αειφόρο σχολείο (πχ. τί κάνουμε όταν έρθει η ώρα που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το ΤΙ, το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ)
  5. Να αποκτήσουν τη δυνατότητα να δράσουν πολλαπλασιαστικά στο σχολείο τους.
  6. Να βιώσουν καταστάσεις, ελπίζοντας ότι θα τους βοηθήσουν στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

 ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προτεραιότητα αυτούς που υπηρετούν σε σχολεία εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε, ή που είναι σε επικοινωνία μαζί μας για να εγγραφούν,  και σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών).

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο  Ιδιωτικο Δημοτικό Σχολείο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», το Σαββάτο,  1 Νοεμβρίου 2014  από τις 9.00 μέχρι τις 16.00. Η διεύθυνση του Σχολείου είναι Πέτρου Ράλλη 2, Πεύκη και μπορεί κάποιος να  μετακινηθεί ως εκεί με τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ (Στάση Μαρούσι) και το Λεωφορείο Α8 (11η στάση Αμαρουσίου, αριστερά στην οδό Βάζου, που εξελίσσεται σε Π. Ράλλη)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση τους στη δικτυακή φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/1n0wIYcXzEvDFRyRkCWqCAEo3ZM2elb7ANw0prkey3tE/viewform το αργότερο μέχρι τις 20 Oκτωβρίου. Τα ονόματα των επιλεγόμενων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μέχρι τις 24 /10.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η παρουσία των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι απαραίτητη καθ΄ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, προκειμένου να δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s