Σεμινάριο για τον Σχολικό Κήπο

rodonas

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο 8 ωρών για τα μέλη των τοπικών δικτύων: «Ο κήπος της Αειφορίας» (Α/θμια Δυτ. Αττικής),  «Ο σχολικός κήπος των χρωμάτων και των αρωμάτων» (Α/θμια Γ΄ Αθήνας) και «Σχολικοί Λαχανόκηποι: Καλλιεργώ  μέρος της τροφής μου» (Β/θμια Γ΄ Αθήνας).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου από τις 8:00 έως τις 18:00 στο Κέντρο Ελληνισμού- Ίδρυμα Δαμιανός, που βρίσκεται στον Σχίνο Λουτρακίου.

Το σεμινάριο στοχεύει στην διαθεματική προσέγγιση των αντίστοιχων περιβαλλοντικών προγραμμάτων, στην παροχή εφαρμόσιμων πρακτικών προτάσεων για τον σχολικό κήπο, καθώς και στη διερεύνηση της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα παραπάνω τοπικά δίκτυα και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα έως την Πέμπτη 30/10/ 2014.

http://goo.gl/forms/cI3BtB2aST

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/11/2014

8:00 Αναχώρηση από τον Βασιλόπουλο Χαϊδαρίου ( απέναντι από το Παλατάκι) για τους εκπαιδευτικούς της Γ’ Αθήνας
8:20 Συνάντηση στην Διασταύρωση Ασπροπύργου με εκπ/κούς Δυτ. Αττικής
9:00 Συνάντηση στην Έξω Βρύση Μεγάρων με τους εκπ/κούς Δυτ.  Αττικής
9:30-10:00 Άφιξη στο Ίδρυμα Δαμιανός
10:00–11:00 Ανδρέας Γαβριήλ, Γεωπόνος«Ξενάγηση στο χώρο του Ιδρύματος Δαμιανός- Καλλιεργητικές τακτικές- Α΄ ΜΕΡΟΣ: Δεντροκαλλιέργειες, ελιά, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα»
11:00-12:00 Ανδρέας Γαβριήλ, Γεωπόνος«Ξενάγηση στο χώρο του Ιδρύματος Δαμιανός- Καλλιεργητικές τακτικές- Β΄ ΜΕΡΟΣ: Λαχανόκηπος, εποχιακά, φθινοπωρινές εργασίες»
12:00-13:00 Ανδρέας Γαβριήλ, Γεωπόνος«Ξενάγηση στο χώρο του Ιδρύματος Δαμιανός- Καλλιεργητικές τακτικές- Γ΄ ΜΕΡΟΣ: Ροδώνας, μεταποίηση προϊόντων, απόσταξη, λιοτρίβι, παρασκευή ανθόνερου, χαρουπόμελου»
13:00-14:00 Διάλειμμα για ελαφρύ φαγητό και καφέ
14:00–16:00 Τσίγκου Α., Νιάρχου Ε., Ντίνου Ι. (Υπ/νες Περ/κής Εκπ/σης)«Βιωματικό εργαστήριο διαθεματικών δραστηριοτήτων»
16:00-18:00 Αναχώρηση και επιστροφή

 

Οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρυνθούν με το κόστος της μετακίνησης. Επειδή οι περισσότερες δραστηριότητες θα είναι σε εξωτερικό χώρο, προτείνεται να φοράτε χοντρά φθινοπωρινά ενδύματα και κατάλληλα υποδήματα.

Advertisements

One thought on “Σεμινάριο για τον Σχολικό Κήπο

  1. Παράθεμα: Σεμινάριο για τον Σχολικό Κήπο | Ο κήπος της αειφορίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s