Επιμορφωτική Ημερίδα για την Ανακύκλωση

πρόσκληση recycle 22 τελική copy

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου ΔΣ Άνω Λιοσίων διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ώρες 9:00 έως 13:00 με θέμα:

 

«Από την Ανακύκλωση στη Μείωση των απορριμμάτων- Διαμορφώνοντας στάσεις ζωής μέσα απ’ το κοινωνικό σχολείο»

 

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων και στην επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για τη σημασία της σωστής διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και την εφαρμογή της σε αντίστοιχα σχολικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στο 7ο ΔΣ Άνω Λιοσίων (ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑ, τηλ. 2102471245) και θα ολοκληρωθεί στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Άνω Λιοσίων (ΕΜΑΚ). Θα θιγούν θέματα όπως η επαναχρησιμοποίηση, η πρόληψη αποβλήτων, η οικιακή κομποστοποίηση και θα προταθούν ενδεικτικές δραστηριότητες, που μπορούν να υλοποιηθούν στο χώρο του σχολείου με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων. Στο ΕΜΑΚ Άνω Λιοσίων, το οποίο θα είναι εκτός λειτουργίας εκείνη την ημέρα, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τα μηχανήματα και τους χώρους διαχείρισης των συμμείκτων απορριμμάτων, ώστε να αξιοποιήσουν το υλικό αυτό στα προγράμματά τους.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9:00-9:30 Προσέλευση στο 7ο ΔΣ Άνω Λιοσίων
9:30-10:00 Δρ Μαυράκης Αναστάσιος, Υπεύθυνος Περ. Εκπ. ΔΔΕ Δυτικής Αττικής«Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων στην Ευρώπη- Σύνδεση με την ελληνική πραγματικότητα»
10:00-10:30 Τσίγκου Αλεξάνδρα MSc, Υπεύθυνη Περ. Εκπ.  ΔΠΕ Δυτικής Αττικής«Από την Ανακύκλωση στη Μείωση των απορριμμάτων-Καλές πρακτικές στο Κοινωνικό Σχολείο»
10:30-11:00 Συζήτηση
11:00-11:30 Μετακίνηση προς το ΕΜΑΚ
11:30-13:00 Μηχανικοί του εργοστασίου«Διαχείριση απορριμμάτων στο ΕΜΑΚ- Ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου»

 

Η μετακίνηση προς το ΕΜΑΚ θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Προτείνεται να φοράτε υποδήματα κατάλληλα για περπάτημα. Η είσοδος σε παιδιά απαγορεύεται ρητά.

Για την καλύτερη διοργάνωση της ημερίδας και της επίσκεψης στο ΕΜΑΚ, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα έως την Πέμπτη 20/11/ 2014.

 

http://goo.gl/forms/byRZ2guVmj

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s