Ημερίδα για την ανακύκλωση στο 7ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

Η ημερίδα έγινε σε συνδιοργάνωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014.

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας δρ Αναστάσιος Μαυράκης παρουσίασε τρόπους εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο συγκρίνοντας με την ελληνική πραγματικότητα. Η Υπεύθυνη Π.Ε. Πρωτοβάθμιας κα Αλεξάνδρα Τσίγκου παρουσίασε τους φορείς που συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά και μπορούν να συνεργαστούν με τα σχολεία, καθώς και καλές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων από ελληνικά σχολεία. Στη συνέχεια η κα Στεφανία Κολυβοδιάκου, Χημικός, μας περιέγραψε την ερευνητική εργασία που υλοποιεί με τους μαθητές της στο 3ο ΓΕΛ ΆΝω Λιοσίων. Παρεμβάσεις έγιναν και από φορείς της τοπικής κοινωνίας, που δραστηριοποιούνται για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα μίλησε ο κος Α. Μαρμάρου, που με εποπτικό παράδειγμα πρότεινε τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή ως βέλτιστη πρακτική.

Μετά τις εισηγήσεις και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Φυλής δίπλα στον ΧΥΤΑ. Η ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου έγινε από τον υπεύθυνο μηχανικό κο Ζαβαλιάνη, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου και απάντησε στις ερωτήσεις των ξεναγουμένων.

Η συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων ήταν ικανοποιητική, ενώ έγινε κάλυψη της ημερίδας και από τον Τοπικό Τύπο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα.

Σημ. Μερικές από τις φωτογραφίες είναι από το δημοσίευμα της Δυτικής Όχθης. Επίσης ευχαριστούμε τη Σμαράγδα Βασιλοπούλου, αν. υπεύθυνη του ΚΠΕ Δραπετσώνας για την παραχώρηση φωτογραφιών.

 

Διαβάστε τις εισηγήσεις των Υπευθύνων.

 

Advertisements

One thought on “Ημερίδα για την ανακύκλωση στο 7ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

  1. Είναι χρόνια τώρα που τα παιδιά στο σχολείο μαθαίνουν την αξία και τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αγωγής. Αυτό που ίσως δεν έχουν μάθει είναι ότι η ανακύκλωση μπορεί να γίνει τρομερά διασκεδαστική. Πολύ καλή δουλειά, συνεχίστε έτσι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s