«Μικρή Πυξίδα» (Compasito)- ένα εγχειρίδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Compasito

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ COMPASITO – ΈΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Το «COMPASITO» είναι ένα εγχειρίδιο για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε αυτά να μαθαίνονται μέσω εμπειριών και πρακτικής, μέσω βιώματος και συμμετοχής σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον και σε όσο το δυνατό νεαρότερη ηλικία. Το εγχειρίδιο αυτό παρέχει ιδέες, έμπνευση και πρακτική βοήθεια στην εξερεύνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τα παιδιά.

Το COMPASITO σχεδιάστηκε αρχικά για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που δουλεύουν με παιδιά, δασκάλους, φροντιστές και γονείς, ειδικά αυτούς που επιδεικνύουν ενδιαφέρον στην εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα με παιδιά και αυτούς που αναζητούν πρακτικά εργαλεία για να συζητήσουν με τα παιδιά θέματα που αφορούν αξίες και κοινωνικά ζητήματα. Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά από έξι έως δεκατριών ετών.

Το COMPASITO ακολουθεί μη τυπικές εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, βασισμένες στην ενεργή συμμετοχή και τις προσωπικές εμπειρίες των παιδιών.

Οι δράσεις που εμπεριέχονται στο COMPASITO έχουν κατανεμηθεί σε δεκατρείς θεματικές: την Πολιτότητα, τη Δημοκρατία, τις Διακρίσεις, την Εκπαίδευση και την Αναψυχή, το Περιβάλλον, την Οικογένεια και Άλλες Εναλλακτικές Μορφές, την Ισότητα των Φύλων, την Υγεία και την Πρόνοια, τα Μέσα Ενημέρωσης και το Διαδίκτυο, τη Συμμετοχή, την Ειρήνη και τις Διαμάχες, τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και τη Βία.

Κατεβάζετε ολόκληρο το εγχειρίδιο πατώντας πάνω στην εικόνα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s