Ο ρόλος των ΚΠΕ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Η Επιμορφωτική Ημερίδα του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης έγινε στις 31-01-2015 σε συνεργασία με τις Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Β΄ και Γ΄ Αθήνας, τη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Δυτικής Αττικής. Συμμετείχαν και επιμορφώθηκαν 42 εκπαιδευτικοί από τις τέσσερις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο πεδίο της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, όπου μελετήσαμε το γεωφυσικό και ιστορικό περιβάλλον καθώς και τη χλωρίδα του τόπου, επισκεφτήκαμε τον υδρόμυλο και την δριστέλα που λειτουργούν με τα ύδατα του ποταμού.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τις θερμές πηγές των Θερμοπυλών καθώς και το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου οι εκπαιδευόμενοι θαύμασαν τις ψηφιακές εγκαταστάσεις για την αναπαράσταση της μάχης των Θερμοπυλών.

Τελευταίος σταθμός μας- μετά το μεσημεριανό γεύμα- οι εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Στυλίδας στη Στυλίδα, όπου μας έγινε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των δικτύων που συντονίζει το ΚΠΕ Στυλίδας και έγιναν τα βιωματικά εργαστήρια, που είχαν προγραμματιστεί.

Δείτε ένα φωτογραφικό άλμπουμ από την ημερίδα.

Δείτε την παρουσίαση του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Δυτικής Αττικής δρ Αναστασίου Μαυράκη για τη χρήση εργαλείων web σε προγράμματα ΠΕ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s