ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

155

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ζωγράφειο Γυμνάσιο- Λύκειο Κωνσταντινούπολης και υπό την Αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:

«Τα Ελληνικά Γράμματα στα Σχολεία της Οικουμένης»

Η Ημερίδα, που αποτελεί το κεντρικό μέρος σειράς δράσεων, σκοπό έχει να παρουσιάσει αφενός την Περιβαλλοντική Αγωγή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της ομογένειας, αφ’ ετέρου την προβολή των Ελληνικών Γραμμάτων, όπως υπηρετήθηκαν στα Σχολεία της Οικουμένης και ανέδειξαν Δασκάλους, Επιστήμονες, Ερευνητές.

Πρόκειται να γίνει στο διάστημα 05 – 08 Μαρτίου 2015.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συναισθηματική φόρτιση η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στηρίζει την εν λόγω δραστηριότητα για έξι χρόνια με σεβασμό και εκτίμηση στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο, που με προσωπικό ενδιαφέρον θέτει υπό την Αιγίδα του τη δράση, αλλά και από την αγάπη μας ως εκπαιδευτικοί στη γνώση, στην παράδοση, στη σημασία ανάλογων δραστηριοτήτων, που αποβλέπουν την προαγωγή και ανέλιξη της Παιδείας και της Ορθοδοξίας παράλληλα.

Στο διάστημα των έξι ετών μας εμπιστεύτηκαν περί τους 1.200 εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι των Κ.Π.Ε. Καστοριάς, Έδεσσας, Νάουσας, Κιλκίς, Ελευθερίου Κορδελιού – Βερτίσκου, Ομηρούπολης Χίου και μαθητές Περιβαλλοντικών Ομάδων, που παρουσίασαν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Ομογένειας.
Οι εισηγητές μας, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι και Συγγραφείς, ενίσχυσαν με τις γνώσεις τους τις ημερίδες μας.

Τη φετινή χρονιά, παράλληλα με την Ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Ζωγράφειου Σχολείου από το Γραφείο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Διεύθυνσης μας, που αφορά στη χρήση και αξιοποίηση των Τ.Π.Ε.

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας και στην προσωπική σας διάθεση να διακινήσετε την πρόσκλησή μας σ’ αυτό το μονοπάτι που εμπεριέχει γνώση, συγκίνηση, φιλάνθρωπη προσφορά και αποτελεί πανελλαδικό θεσμό στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 180€+10€ το άτομο για ενίσχυση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κωνσταντινούπολης.

Πληροφορίες στο 2310587545 Δέσποινα Μιχελάκη

e-mail: yperival@dide-v.thess.sch.gr

Ιστοσελίδα: grperek-v.thess.sch.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s