Διήμερο σεμινάριο «Τέχνη και Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία: Μεθοδολογία και Εφαρμογές» στις 13 & 14 Μαρτίου

b

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρεωτικής, Δραπετσώνας & Τροιζήνας – Μεθάνων και Ελευσίνας, συνδιοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας  Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, Αν. Αττικής και Δυτ. Αττικής και Β/θμιας Εκπ/σης Β΄ και Γ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής καθώς και με το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με θέμα:

«Τέχνη και Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία:

Μεθοδολογία και Εφαρμογές».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (δίπλα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, στη διεύθυνση Καλλισπέρη 1, περιοχή Μακρυγιάννη, Κουκάκι, Μετρό Ακρόπολις). Το σεμινάριο απευθύνεται σε 120 εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Δ/νσεων. Από τη Δ/νση Α/βαθμιας Δυτικής Αττικής έχουν δικαίωμα συμμετοχής 20 εκπαιδευτικοί.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν πώς με τη βοήθεια της τέχνης μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και ενσυναίσθηση και τέλος να τους ωθήσουν σε προτάσεις για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων, έτσι που  να γίνουν ικανοί να αναλάβουν δράση άμεσα σε τοπικό επίπεδο.

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα δηλώσουν στους Υπευθύνους Π.Ε. τα εργαστήρια που επιθυμούν να παρακολουθήσουν (ένα στην πρωινή ζώνη και ένα στην απογευματινή). Τα εργαστήρια καθώς και τα προαπαιτούμενά τους θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση προς τους επιλεγέντες εκπαιδευτικούς από τους Υπεύθυνους Π.Ε. των οικείων Διευθύνσεων.

Όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν στη Δ/νση Α/βάθμιας Δυτικής Αττικής και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στον  παρακάτω σύνδεσμο.

http://goo.gl/forms/dlVlMXzwLJ

tumblr_mw3nivZRo91s3ggdno2_1280

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

16.30 – 17.00 Προσέλευση – εγγραφές – παραλαβή υλικού
17.00 – 17.15 Παρουσίαση και στοχοθεσία του σεμιναρίου
17.15 – 18.00 «ΠΕ/ΕΑΑ: Το θεωρητικό πλαίσιο», Ευγενία Φλογαΐτη, Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ
18.00 – 18.45 «Τέχνη και εκπαίδευση» (λεπτομέρειες για την εισήγηση θα ανακοινωθούν)
18.45 – 19.15 Διάλειμμα – Καφές
19.15 – 19.45 «Μουσειακή εκπαίδευση», Σοφία Γιαλουράκη, συγγραφέας
19.45 – 20.15 «Άνθρωπος και φύση: ένα διαχρονικό ταξίδι στην τέχνη με άξονα τη διάπλαση της προσωπικότητας» (Marinela Rusu, PhD, Romanian Academy, Iași Branch, Θεοδώρα Χανδρινού, ζωγράφος-χαράκτρια-εκπαιδευτικός, Αλεξάνδρα Τσίγκου, υπ/νη ΠΕ ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής, εικονογράφος)
20.15 – 20.45 «Οι εικαστικές κατασκευές για τα Αισχύλεια (Νάντια Γαλανοπούλου) Αρχιτέκτων, Μέλος της Π.Ο του ΚΠΕ Ελευσίνας
20.45 – 21.15 Παρουσίαση των εργαστηρίων της επόμενης ημέρας – Συζήτηση

Σάββατο 14 Μαρτίου 2014

Τα εργαστήρια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος παραστατικών και απεικονιστικών τεχνών (εκπαιδευτικό δράμα, φωτογραφία, κινηματογράφο, χαρακτική, μουσική κ.λ.π.)

9.00 – 13.00 Πρωινή ζώνη τετράωρων εργαστηρίων
13.00 – 14.00 Διάλειμμα – Γεύμα
14.00 – 16.00 «Το θέατρο ως κοινωνικό εργαλείο ανατροπής»

Προβολή ντοκιμαντέρ «Παίζοντας με τη φωτιά» και συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Αννέτα Παπαθανασίου

16.00 – 19.00 Παράλληλα τρίωρα εργαστήρια
19.00 – 19.30 Αξιολόγηση, χορήγηση βεβαιώσεων, λήξη σεμιναρίου
Η ταινία ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, παραγωγής 2014, είναι μία ταινία για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, που κυριολεκτικά παίζουν με τη φωτιά!

H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός η ίδια και σκηνοθέτης, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει την Αντιγόνη του Σοφοκλή και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή καθημερινότητα σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα.

Αφηγείται ιστορίες γυναικών ηθοποιών που, σαν σύγχρονες Αντιγόνες, έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.

.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s