Στη Λίμνη Κουμουνδούρου για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Μια όμορφη ημέρα του Απρίλη στη Λίμνη Κουμουνδούρου. Τα γέλια, το κέφι κι ο ενθουσιασμός των 200 περίπου μαθητών από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, που συμμετείχαν στη δράση, μάς αποζημίωσαν για τον κόπο μας. Τα παιδιά γνώρισαν, πειραματίστηκαν, παρατήρησαν, περιηγήθηκαν, έπαιξαν, ήρθαν σε επαφή με την τόσο σπουδαία λίμνη, που δεν γνώριζαν, παρότι ζουν τόσο κοντά της. Ανακαλύψανε έναν φυσικό παράδεισο στη Δυτική Αττική, τόσο κοντά τους, στον Ασπρόπυργο, δίπλα στις βιομηχανίες, που στοχεύουμε να τον αξιοποιούμε για την περιβαλλοντική εκπαίδευση με καλές συνεργασίες.

Με ευχάριστη και δημιουργική διάθεση οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής, Ελένη Νιάρχου και Αλεξάνδρα Τσίγκου, η Σοφία Δημητρίου, Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, η Βάσω Κόντου και η Νάντια Γαλανοπούλου από το ΚΠΕ Ελευσίνας, ο Λευτέρης Σταύρακας από την Ορνιθολογική Εταιρεία και την Αγγελική Μεντζαφού και τα άλλα κορίτσια από το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) έστησαν ένα σπονδυλωτό διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ-Δ-Ε και ΣΤ τάξης.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από το 5ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου, από το 14ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου, από το 4ο Δ.Σ. Καματερού και από το 1ο Δ.Σ. Ασπροπύργου για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους. Η βιωματική μάθηση είναι η σπουδαιότερη μάθηση.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη των οργανώσεων και των φορέων για την πολύτιμη βοήθειά τους!!!! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Φθινόπωρο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s