Τα παιδιά καθαρίζουν την Βαρέα

Μια όμορφη παραλία των Μεγάρων, την Βαρέα, διαλέξαμε φέτος να καθαρίσουμε σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίστε την Μεσόγειο». Στη δράση αυτή* συμμετείχαν μαθητές από το 9ο ΔΣ Μεγάρων, το 5ο ΔΣ Ελευσίνας και το 4ο ΔΣ Ασπροπύργου.

Συνολικά 100 περίπου παιδιά από τα τρία σχολεία της Δυτικής Αττικής, ήρθαν σε επαφή με το ευαίσθητο οικοσύστημα των ακτών, γνώρισαν τους μικρούς κατοίκους του παίζοντας, αλλά και τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που το διαταράσσουν. Βλέποντας φωτογραφίες συζήτησαν για τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση πλαστικού στα θαλάσσια κήτη και στα θαλασσοπούλια. Εκφράστηκαν εικαστικά με κολάζ χρησιμοποιώντας πλαστικά κυρίως σκουπίδια και έγραψαν μηνύματα για καθαρές ακτές. Έφυγαν όλοι με μεγάλη ικανοποίηση για την συμβολή τους ως ενεργών πολιτών στη διατήρηση της καθαρότητας των ακτών μας.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη του Δικτύου Μεσόγειος SOS Στελλίνα Κουλουζάκη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των τριών δημοτικών σχολείων για την άψογη συνεργασία.

*Η δράση υλοποιήθηκε στις 20/5/2015.

Μπορείτε να δείτε και την δημοσίευση στη διαδικτυακή εφημερίδα megara.org «Μαθητές δημοτικών σχολείων καθάρισαν τμήμα της παραλίας Μεγάρων»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s