Από το διήμερο σεμινάριο στο ΚΠΕ Κορθίου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαΐου 2015 το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Κορθίου με θέμα «Ανθρώπινες παρεμβάσεις: παραδείγματα αειφορικής διαχείρισης στο φυσικό περιβάλλον», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Π.Ε. Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων, επίσκεψη σε ανακατασκευασμένο νερόμυλο, σε επισκευασμένο ταβλόμυλο-ιδιαίτερο είδος μύλου που υπάρχει μόνο στην περιοχή του Κορθίου- καθώς επίσης και επίσκεψη στο Μέσα Βουνί, παραδοσιακό αγροτικό οικισμό της περιοχής του Κορθίου.

Οι επιμορφούμενοι με βιωματικά παιχνίδια γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μέσα από την παλέτα της φύσης εκφράσητκαν, μέσα από μοντέλα ανακάλυψαν την λειτουργία του ανεμόμυλου, του υδρόμυλου, του ταβλόμυλου και του λιοτριβιού που κατέκλυζαν παλιότερα την Άνδρο, προβληματίστηκαν για τις πρακτικές αειφορικής διαχείρισης που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, έκαναν συγκρίσεις με το παρόν και αναγωγές στο μέλλον μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια του «Περιβαλλοντικού μονοπατιού» και της «Αξιοποίησης της ψηφιακής φωτογραφίας». Είχαν ακόμα την ευκαιρία να περπατήσουν στα στενά της Χώρας και να θαυμάσουν τα μουσεία της.

Ευχαριστούμε θερμά την Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Κορθίου για την άψογη διοργάνωση του σεμιναρίου και την ζεστή φιλοξενία στο αειφορικό νησί τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s