Διεθνές Συνέδριο στην Ελευσίνα στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2015

Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα (στο Δημαρχείο Ελευσίνας) στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2015 με τίτλο:

«Περιβαλλοντικές προοπτικές του Κόλπου Ελευσίνας/ Εκεί που η επιστήμη συναντά την κοινωνία».

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου στο σύνδεσμο:

http://www.eleusina.gr/files/programS.pdf

Το συνέδριο διοργανώνεται στα πλαίσια της δράσης «Αριστεία Ι» με τη συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας, του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-ΕΚΠΑ) και του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP/MAP).

11988726_1490851297893609_5388231954763946776_n

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του ΕΚΠΑ μετέχει στο πρόγραμμα «Αριστεία Ι»του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Έρευνα της Βιογεωχημικής συμπεριφοράς των Βαρέων Μετάλλων στο παράκτιο θαλάσσιο περιβάλλον», βάσει του οποίου διεξήχθησαν έρευνες στον Κόλπο της Ελευσίνας καθώς και σε άλλες περιοχές. Για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων προβλέπεται Τελικό Διεθνές Συνέδριο.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση των επιστημονικών αποτελεσμάτων της ανωτέρω έρευνας, ενώ η δεύτερη ημέρα θα αφιερωθεί κυρίως στην σύνθεση και σύγκριση με τις προηγούμενες γνώσεις για τον Κόλπο της Ελευσίνας και την σύντομη διερεύνηση των προοπτικών και κατευθύνσεων για το μέλλον και θα απευθύνεται κυρίως στην Κοινωνία της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής.

Το διεθνές συνέδριο θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Δήμου τόσο για την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος της περιοχής όσο και για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από την ιστορική μας πόλης.

Στη λήξη του συνεδρίου θα αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη Ελευσίνας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχαήλ Σκούλλος σε αναγνώριση των επί 40ετία και πλέον σημαντικών επιστημονικών ερευνών και προσπαθειών του για τη μελέτη και περιβαλλοντική προστασία του Κόλπου της Ελευσίνας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s