Ξανά στα σχολεία ο «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι»

baki

Επιστρέφει ξανά και φέτος στα σχολεία μας ο «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι«.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που υποκινεί τα παιδιά (και τους γονείς τους) να πηγαίνουν στο σχολείο με φιλικούς προς το περιβάλλον, ασφαλείς και υγιείς τρόπους. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να ενθαρρυνθούν τα μικρά παιδιά (νηπιαγωγείου / δημοτικού), ηλικίας 5 – 12 ετών, (αλλά και οι γονείς τους) να μεταβαίνουν στο σχολείο τους περπατώντας ή χρησιμοποιώντας το ποδήλατο, ή τουλάχιστον με ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο (π.χ. κάνοντας από κοινού χρήση ενός αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ, κλπ.).

Μέσω αυτής της εκστρατείας-«παιχνιδιού», προσφέρεται στα παιδιά η δυνατότητα να μετακινηθούν προς το σχολείο με ασφαλή και φιλικά περιβαλλοντικούς τρόπους, και παράλληλα να επιμορφωθούν σε θέματα που σχετίζονται με τις μεταφορές και την κινητικότητα, το περιβάλλον και την υγεία.

Η συγκεκριμένη καμπάνια υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου TSG- Network – Traffic Snake Game Network, στα πλαίσια του προγράμματος “Intelligent Energy Europe”, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την συμμετοχή 19 συνολικά Ευρωπαϊκών χωρών. Στην Ελλάδα φορέας συντονισμού  και υλοποίησης είναι το Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας).

Πέρσι στην Ελλάδα το παιχνίδι έπαιξαν 70 σχολεία από όλη τη χώρα. Από την Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής συμμετείχαν 7 Δημοτικά Σχολεία, που ολοκλήρωσαν την καμπάνια.

Φέτος ως χρονική προθεσμία για την εγγραφή των σχολείων ορίζεται η Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.

Το παιχνίδι θα παιχτεί από όλα τα σχολεία μία περίπου κοινή χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου για φέτος προτείνονται δύο δυνητικές περίοδοι: από 1η έως 20η Απριλίου (πριν την έναρξη των διακοπών του Πάσχα) ή από 9 Μαΐου έως τέλος Μαΐου.

Περισσότερες διαδικαστικές πληροφορίες διαβάστε στο 4ο Ενημερωτικό Δελτίο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s