Εκστρατεία για τη μεσογειακή φώκια

«Η μεσογειακή φώκια επιστρέφει στον Αργοσαρωνικό κι εμείς την υποδεχόμαστε με μια θάλασσα αγάπης» είναι το σύνθημα αυτής της εκστρατείας. Στη Δυτική Αττική η εκστρατεία ξεκίνησε με ένα απογευματινό σεμινάριο εκπαιδευτικών στις 25/2 και συνεχίζεται τους επόμενους μήνες στις τάξεις με τη χρήση ενός καλοσχεδιασμένου εκπαιδευτικού πακέτου.

Η Αλεξάνδρα Παππά, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΜΟm, μας εισήγαγε στο πνεύμα του εθελοντισμού και της προστασίας του σπάνιου αυτού ζώου με μια καταπληκτική παρουσίαση και την προβολή αντίστοιχων βίντεο.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ανακάλυψαν το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού πακέτου παίζοντας με τα παιχνίδια του, πάζλ, επιτραπέζιο με καρτέλες ερωτήσεων, διαβάζοντας γλωσσοδέτες, αναγιγνώσκοντας μια μικρή ιστορία, διαμορφώνοντας τροφική πυραμίδα με καρτέλες, δημιουργώντας τροφικές αλυσίδες, κάνοντας κι άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

10 τέτοια εκπαιδευτικά πακέτα διατίθεται για δανεισμό στις τάξεις δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπου θα χρησιμοποιηθούν για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Ευχαριστούμε το 11ο ΔΣ Ελευσίνας για τη θερμή φιλοξενία του σεμιναρίου!

Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται 4 εκπαιδευτικοί σάκοι με το παρακάτω υλικό για την περίοδο από 29/2 μέχρι 24/3. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2131600830.

Valitsa Anoigmeni B

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s