Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ερωτήσεις…

unnamed (2)

… με το ολοκαίνουριο παιχνίδι  της © WWF Ελλάς για μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ερωτήσεις». Η ελληνική έκδοση βρίσκεται από σήμερα στην οθόνη σας. Είσαστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας στα περιβαλλοντικά θέματα της Ελλάδας; Πόσα γνωρίζετε για τις προστατευόμενες περιοχές; Για τα είδη που συναντάμε σε αυτές; Για αυτά που απειλούνται; Με τη γεωγραφία πως τα πάτε; Ξέρετε που βρίσκεται …ο Καναδάς στην Ελλάδα; Μπορείτε να ξεχωρίσετε τον ήχο του τσακαλιού;

Και μη νομίζετε ότι οι γνώσεις σας θα πρεπει να περιορίζονται στο φυσικό περιβάλλον. Οι γνώσεις της μυθολογίας αποτελούν ατού στο παιχνίδι ενώ θα έχετε μια ευκαιρία να αποδείξετε ότι ο τρόπος ζωής σας είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Τρεις πίστες σας περιμένουν. Πρώτη η Θράκη με το πλούσιο φυσικό της περιβάλλον, τους υγροτόπους διεθνούς σημασίας και φυσικά το Δάσος Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου στο οποίο το WWF Ελλάς έχει συνεχή παρουσία εδώ και 14 χρόνια.

Έπειτα οι Κυκλάδες με τα πανέμορφα νησιά που αποτελούν καταφύγιο για ενδημικά είδη αλλα και …τουρίστες. Με κρυμμένα μυστικά φυσικού πλούτου αλλα και πολλές και δύσκολες αποφάσεις όσον αφορά την ανάπτυξή τους. Οι Κυκλάδες όπου το WWF Ελλάς τρέχει τα τελευταία δύο χρόνια ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα LIFE για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Γυάρου αλλά και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος η Αττική. Που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας, δύο Εθνικούς Δρυμούς (ξέρετε άραγε ποιους;) αλλά και τόσα προβλήματα. Όπου ο καθημερινός τρόπος ζωής των 4 σχεδόν εκατομμυρίων κατοίκων της έχει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Γιατί να παίξετε; Μα καταρχήν για να περάσετε καλά. Να διασκεδάσετε, να χαρείτε που πετύχατε τη σωστή απάντηση ή να μάθετε κάτι καινούριο, να εκνευριστείτε επειδή δεν έχετε το κατάλληλο εργαλείο για να υπερπηδήσετε τα εμπόδια που θα βρείτε στον δρόμο σας ή επειδή δεν φέρνετε το σωστό νούμερο στο ζάρι. Για να κερδίσετε όμορφα δώρα. Για να συναγωνιστείτε σε βαθμολογία και να μπείτε στη χρυσή δεκάδα των υψηλότερων σκορ! Για να δείτε τελικά τί χαρακτήρας είστε: Μήπως ένας φυσιοφίδης ή ένας ποδηλάτρης;

Το παιχνίδι μας, που ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με το CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά και με τη χρηματοδότηση του WWF Ολλανδίας, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά άνω των 10 ετών και σε όσους μεγάλους νοιώθουν ακόμα παιδιά. Καλή σας διασκέδαση!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s