Σεμινάριο με θέμα «Τα μνημεία είναι γύρω μας: καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του»

 

Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια στήριξης των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, συμμετέχει σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Τα μνημεία είναι γύρω μας: Καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του»

niarchos_park2

Το σεμινάριο, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, αφορά 50 εκπαιδευτικούς από τις δύο Διευθύνσεις και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο, όπου θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της MONUMENTA, που απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 10 – 18 ετών. Μέσα από τη συζήτηση και διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν την έννοια του μνημείου, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του τοπίου, γνωρίζουν μνημεία του τόπου τους, της χώρας, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς και την αδιαχώριστη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα ανακαλύπτουν τους κινδύνους που απειλούν την αρχιτεκτονική κληρονομιά και προτείνουν τρόπους με τους οποίους τα ίδια και γενικά οι κάτοικοι ενός τόπου μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της. Το σεμινάριο θα υλοποιήσει η κα Ειρήνη Γρατσία, υπεύθυνη της MONUMENTA.

Για την πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ δείτε στη διεύθυνση http://www.snfcc.org/visitors-center/access/?lang=el). Για την ευκολότερη πρόσβαση των εκπαιδευτικών στο Κέντρο Επισκεπτών διατίθεται δωρεάν shuttle bus από τον Σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ ένα τέταρτο πριν την έναρξη του σεμιναρίου και ένα τέταρτο μετά τη λήξη του σεμιναρίου για τη μεταφορά των εκπαιδευτικών στο σταθμό Συγγρού-Φιξ.

Από την Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής δικαίωμα συμμετοχής έχουν 25 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι υλοποιούν σχετικά περιβαλλοντικά ή πολιτιστικά προγράμματα ή ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν στο μέλλον. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι και την Δευτέρα 21/3/2016 στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://goo.gl/forms/eX7zSqfYNG.

Τα ονόματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης την Τρίτη 22/3/2016, και θα κοινοποιηθούν στα προσωπικά μέιλ όλων των αιτούντων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s