4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Η μουσική των παλιών μετάλλων»-2η ανακοίνωση

2016-Mathitikio-Syn-Afisa-003B

2η ανακοίνωση

Χώρος  διεξαγωγής

Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων,  Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι (Στάση μετρό Πανόρμου, βλ. επισυναπτόμενο χάρτη)

Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 9 Απριλίου 2016.

«Εισιτήριο εισόδου»

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους ένα «εισιτήριο εισόδου», δηλαδή μια σακούλα με υλικά -παλιά αντικείμενα, «σκουπίδια»-. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να έχετε μαζί σας: μεταλλικά καπάκια π.χ. από μαρμελάδες, μπύρες, παλιά χαλασμένα ρολόγια, μεταλλικά κουμπιά, κουτιά αλουμινίου αναψυκτικών, παλιά κουτάλια, συνδετήρες, βίδες, «παξιμάδια», ελατήρια, αλυσίδες λεπτές.

Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό, επομένως μπορείτε να ενημερώσετε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σας, προκειμένου να την επισκεφθούν γονείς και τα παιδιά τους.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 9.00-9.30 και θα ολοκληρωθεί στις 16.00-16.30, με παρουσιάσεις μαθητών, με βιωματικά εργαστήρια όπου θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές και με ξενάγηση στα εκθέματα. Το μεσημέρι θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα και καφές.

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

(είτε με προφορική παρουσίαση είτε με Poster)

Το Συνέδριο απευθύνεται: σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα εργαστούν με τη βοήθεια των δασκάλων τους και θα παρουσιάσουν οι ίδιοι τις εργασίες τους στο Συνέδριο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει 1 σχολική ομάδα από κάθε τάξη (με 1 προφορική ανακοίνωση και 1 Poster ή ένα Poster).

Κάθε σχολική ομάδα που θα επιλεχθεί να παρουσιάσει την εργασία της, θα εκπροσωπηθεί από 1-2 εκπαιδευτικούς και 1-5 μαθητές/τριες -κατ εξαίρεση έως 10 σε δρώμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προφορικές παρουσιάσεις των εργασιών (Video, Power Point, Δρώμενο) θα γίνουν από τους μαθητές και θα είναι 8 λεπτών, των Posters θα είναι 5λεπτες. Ο χρόνος θα τηρηθεί αυστηρά.

Επιπλέον, ως παρατηρητές μπορούν να συμμετάσχουν έως 30 μαθητές από σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατόπιν αίτησής τους και έγκρισης από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Έξοδα μετακίνησης και διαμονής: Θα καταβληθεί προσπάθεια με ευθύνη της Ε.Ε.Π.Φ. ώστε να καλυφθεί τμήμα των εξόδων μετακίνησης και διαμονής έως 2 εκπαιδευτικών και έως 2 μαθητών από κάθε σχολική ομάδα. Η κάλυψη εξόδων μετακίνησης θα αφορά σε περιπτώσεις όπου η χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα θα υπερβαίνει τα 200 χιλιόμετρα. Καλύπτεται τμήμα εξόδων για μεταφορικά με πούλμαν, αυτοκίνητο, τρένο, τμήμα των εξόδων πλοίου, ενώ δεν καλύπτονται αεροπορικά εισιτήρια. Δεν καλύπτονται έξοδα παρατηρητών.

Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε συμπληρωμένη τη φόρμα με τα στοιχεία του σχολείου, των εκπαιδευτικών, τα ονόματα των μαθητών, τον τίτλο και μια περίληψη της εργασίας σας, μέχρι 500 λέξεις, η οποία θα μπορεί να αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ.

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Σας θυμίζουμε ότι τα εκθέματα θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί από  παλιά μεταλλικά αντικείμενα ή/και  τα εξαρτήματά τους, από τους μαθητές.

Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με έως και 2 δημιουργίες, για κάθε μια από  τις οποίες θα πρέπει να σταλεί απαραίτητα φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση (300 dpi), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: education@eepf.gr, μέχρι 15 Μαρτίου του 2016.

Σε περίπτωση που οι διαστάσεις του/των έργου/ων δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατοστά, μπορεί να το/τα ταχυδρομήσει στα γραφεία της ΕΕΠΦ (Νίκης 20, 105 57, Αθήνα). Διαφορετικά, θα εκτεθεί η φωτογραφία του αντίστοιχου έργου. Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να μεταφέρουν μόνα τους τα έργα τους την ημέρα του Συνεδρίου κατόπιν συνεννόησης με την Γραμματεία της ΕΕΠΦ.

Επιτροπή θα κρίνει τις κατασκευές και θα επιλέξει τις καλύτερες με βάση το αν εμπίπτουν στις θεματικές ενότητες, την πρωτοτυπία τους, την αρτιότητα παρουσίασης.

Το φωτογραφικό υλικό καθώς και οι δημιουργίες προς έκθεση που θα έχουν επιλεχθεί από την Επιτροπή, θα πρέπει να έχουν φθάσει στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), μέχρι και την 25-03-2016.

Τα έργα αποστέλλονται, παραδίνονται στα γραφεία της ΕΕΠΦ,  παραλαμβάνονται, με έξοδα και ευθύνη των κατασκευαστών. Δεν καλύπτονται έξοδα μετάβασης – διαμονής ατόμων και μεταφοράς αντικειμένων.

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΚΘΕΣΗ

Μπορεί μια σχολική ομάδα να συμμετάσχει και στο Συνέδριο (βλ. πιο πάνω)  και στην Έκθεση. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να φέρει το έργο της την ημέρα της διεξαγωγής του Συνεδρίου, εφόσον έχει πληροφορήσει σχετικά την Οργανωτική Επιτροπή και έχει αποστείλει φωτογραφία, τίτλο, διαστάσεις, του έργου.  Μπορεί επίσης η προφορική της παρουσίαση στο Συνέδριο να σχετίζεται με το έργο (για παράδειγμα να παρουσιάσει την έμπνευση, τα υλικά  και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε).

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο E-mail education@eepf.gr της ΕΕΠΦ, στο τηλέφωνο 210-3224944 (εσωτερικό 104, κα Χριστίνα Θεοδωρίκα), ή στο FAX: 210-3225285, ή στα τηλέφωνα 2106081742, 6944452313 (κα Μαρία Ρουσσομουστακάκη) σημειώνοντας «Για το Μαθητικό Συνέδριο».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s