Επιμορφωτική ημερίδα για το αειφόρο σχολείο

102

Το ΚΠΕ Δραπετσώνας και Τροιζήνας-Μεθάνων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής και Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, Β΄, Δ’ Αθήνας, Δυτικής και Ανατολής Αττικής προγραμματίζει την υλοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας διάρκειας 5 διδακτικών ωρών τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 με θέμα:

«Το Αειφόρο σχολείο στην πράξη».

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι οι εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα, τηλ.: 2104624627).

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί τόσο για πρακτικές που σχετίζονται με το αειφόρο σχολείο στο διεθνή χώρο, όσο και για τοπικά δίκτυα αειφόρου σχολείου και τις ιδιαιτερότητές τους. Το βιωματικό μέρος της ημερίδας στοχεύει στον εφοδιασμό των εκπαιδευτικών με κατάλληλες τεχνικές και εργαλεία που προετοιμάζουν το σχολείο και τους μαθητές/τριες για τον μετασχηματισμό της σχολικής κοινότητας σε αειφόρο οργανισμό. Για το σκοπό αυτό, θα υλοποιηθούν δύο παράλληλα εργαστήρια, τα οποία θα επικεντρωθούν το ένα στη διερεύνηση των αναγκών και των ερωτημάτων τα οποία το αειφόρο σχολείο ως «σχολείο που νοιάζεται» έρχεται να καλύψει, και το άλλο στην ενίσχυση της συμμετοχής των μαθητών στη σχολική ζωή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 75-80 εκπαιδευτικούς. Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μπορούν να συμμετάσχουν έως 10 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συντελέσουν ώστε να μετασχηματιστούν τα σχολεία τους σε αειφόρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα υπάρχει λίστα αναπληρωματικών.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Α/βάθμια Δυτικής Αττικής μπορούν να κάνουν αίτηση μέχρι Δευτέρα 28 Μαρτίου ώρα 12:00 στην ηλεκτρονική φόρμα:

http://goo.gl/forms/6lDNmD7aeP  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

16.00-16.30 Προσέλευση – Εγγραφές
16.30-17.40 Παρουσίαση θεματολογίας/στοχοθεσίας σεμιναρίου Δρ Σταυρούλα Τριανταφύλλου, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ Δραπετσώνας
16.40-17.10 Το αειφόρο σχολείο μέσα από διεθνείς πρακτικές Θεολογία Αβδελλή, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Δραπετσώνας
17.10-17.40 Πρωτοβουλίες υποστήριξης των αειφόρων σχολείων: Το παράδειγμα των Τοπικών Δικτύων της Α’ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών και Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη Π.Ε. Α΄ Αθήνας & Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπεύθυνη Π.Ε. Δυτικής Αττικής
17.40-17.50 Διάλειμμα
17.50 -18.10 Γνωριμία και χωρισμός σε ομάδες
18.10-20.10 Παράλληλα εργαστήρια
20.10-20.30 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην ολομέλεια
20:30-20:45 Αξιολόγηση-Λήξη ημερίδας

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s