Βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών στην Πάρνηθα

Φορέα-Διαχείρισης-Εθνικού-Δρυμού-Πάρνηθας

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια στήριξης των σχολικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών εννέα (9) διδακτικών ωρών στην Πάρνηθα το Σάββατο 14 Μαΐου από τις 9:00 έως τις 17:00.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας με τις ιδιαιτερότητές του, τα σημαντικότερα μονοπάτια, τη χλωρίδα και τις πηγές, καθώς επίσης και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας για τις μαθητικές ομάδες, ώστε να είναι ικανοί να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με αντίστοιχο θέμα.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι η κα Γεωργία Βοτάκη, ξεναγός Εθνικών Δρυμών, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης ΕΔΠ και ο κος Αναστάσιος Μαυράκης, Δρ Φυσικής Περιβάλλοντος, Υπ/νος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δυτικής Αττικής.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00 Συνάντηση στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη θέση Μετόχι (στο κάτω μέρος του τελεφερίκ της Πάρνηθας)
09:15 Επίσκεψη στο «Μικρό Μουσείο» της Πάρνηθας (το οποίο λειτουργεί στο σταθμό του τελεφερίκ, στο Μετόχι)

Πρώτη γνωριμία με το δασικό οικοσύστημα της Πάρνηθας

09:45 Ανάβαση στην Πάρνηθα με τελεφερίκ
10:15 Επίσκεψη στο δασικό φυτώριο κεφαλληνιακής ελάτης στην Αγ. Τριάδα Πάρνηθας- Πάρκο των Ψυχών

Παρατήρηση συνθηκών και φάσεων ανάπτυξης δενδρυλλίων – Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα αναδάσωσης μετά την πυρκαγιά του 2007.

10:45 Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στην Αγ. Τριάδα Πάρνηθας
11:30 Διάλειμμα για καφέ
12:00 Περιβαλλοντικό μονοπάτι (Διασταύρωση Αεροπορίας προς Άγιο Πέτρο)

Παρουσίαση των σημαντικότερων σημείων του προγράμματος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας

14:00 Φαγητό-Καφές στο Καταφύγιο Μπάφι
15:00 Πεζοπορική διαδρομή προς Καταφύγιο Φλαμπούρι
17:00 Αναχώρηση-Επιστροφή

 

Οι πεζοπορικές διαδρομές χαρακτηρίζονται ως εύκολες. Για να είναι ευκολότερη η πεζοπορία, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σακίδιο, ελαφριά ενδυμασία, καπελάκι, αθλητικά παπούτσια, γυαλιά ηλίου, σημειωματάρια και νερό.

Για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών έχει κανονισθεί από την Β/βάθμια λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει από Μέγαρα και θα περάσει από Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια και Ζεφύρι. Οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησης και φαγητού.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 40 άτομα, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και των δύο Διευθύνσεων κάνουν αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://goo.gl/forms/VLYOMiZfdF.

 

Σχολιάστε