Εσπερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

dorides-telescope-1200_5kt6

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Β΄ και Γ΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄, Α΄, Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.), το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) διοργανώνουν Εσπερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τίτλο:

 «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μια άλλη προσέγγιση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών»

Η Εσπερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 01-06-2016 και ώρες 18:45-23:00, στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη (Ιωάννου Μεταξά και Βασιλέως Παύλου, τηλέφωνα επικοινωνίας 2106131247 και 2108109107). Το Κέντρο Επισκεπτών (http://www.astro.noa.gr/gr/visitorcenter/penteli/) διαθέτει χώρο στάθμευσης και κυλικείο.

Ειδικότερος στόχος της Εσπερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τους τρόπους με τους οποίους το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μπορεί να υποστηρίξει τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του.

Από την Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μπορούν να συμμετάσχουν 10 εκπαιδευτικοί. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τετάρτη 25 Μαϊου 2016.

http://goo.gl/forms/uVZefoixSw

Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Οι τελικά συμμετέχοντες στην Εσπερίδα καθώς και οι αναπληρωματικοί θα ειδοποιηθούν στα προσωπικά τους e-mail μετά τη λήξη της υποβολής των δηλώσεων. Ο πίνακας των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο Περιβάλλον και Παιδεία και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EΣΠΕΡΙΔΑΣ

 Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

18.45 – 19.00 Προσέλευση, εγγραφές
19.00 – 19.15 Καλωσόρισμα από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας Βαρβάρα Πετρίδου
19.15 -19.45 «Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – 170 χρόνια προσφοράς»,

Καθηγητής Β. Χαρμανδάρης, Διευθυντής  Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης  (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Ε.Α.Α.

19.45 – 20.15 «Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα»,

Δρ Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

20.15 – 21.00 «Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της φωτορρύπανσης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Globe at night 2016. Παρατήρηση του αστερισμού του Βοώτη και σύγκριση με χάρτες στο πλαίσιο του προγράμματος»,

Δρ. Μ. Μεταξά και Δρ Α. Δαπέργολας, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.)

21.00 – 21.15 Διάλειμμα
21.15 – 23.00 Παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού με τo τηλεσκόπιο Newall

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s