1η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο

noiazomai
Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Τιτάνια η 1η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο. Η συνάντηση αυτή αποτελεί την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας στους μαθητές και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Στο πλαίσιο του έργου έχει παραχθεί εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή (διαθέσιμο στο www.noiazomaikaidrw.gr). Τη σχολική χρονιά που τελειώνει αυτές τις ημέρες, δοκιμάστηκε το υλικό πιλοτικά σε 65 σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, στα οποία ομάδες εκπαιδευτικών δούλεψαν με τους μαθητές τους εφαρμόζοντας βιωματικές και διαθεματικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.
Στην επιστημονική συνάντηση θα αναπτυχθεί διάλογος σχετικά με τις προοπτικές και τις δυνατότητες καλλιέργειας της συνείδησης του ενεργού πολίτη στους μαθητές, ενώ θα παρουσιαστούν οι στόχοι και τα αποτελέσματα του προγράμματος, καθώς και καλές πρακτικές από τα σχολεία του «Νοιάζομαι και Δρω». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί του σχολικού δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω», πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, στελέχη της εκπαίδευσης, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και τα 3 τεύχη του εκπαιδευτικού υλικού.
Κατεβάστε ολόκληρο το Πρόγραμμα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s