Η Θάλεια Καλαμπαλίκη και το έργο της στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

thaleia

Ένα μικρό αφιέρωμα στην αγαπημένη συνάδελφο Θάλεια Καλαμπαλίκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, που έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016. Όσοι είχαμε συνεργαστεί μαζί της καταθέτουμε τον μεγάλο μας θαυμασμό για την ευγένεια, την προσήνεια, την αμεσότητα, την εργατικότητα, την πίστη και την συνέπεια στο καθήκον της, την βαθειά μόρφωσή της. Το έργο που άφησε στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στις Σχολικές Δραστηριότητες γενικότερα είναι μεγάλο και πολύ αξιόλογο. Ευχόμαστε να βρει άξιο συνεχιστή! Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια στην αγαπημένη της οικογένεια και τους κοντινούς της ανθρώπους, που ξέρουμε ότι θα τους λείψει πολύ!

Παραθέτουμε ένα μικρό βιογραφικό που βρήκαμε δημοσιευμένο και μερικά από τα κείμενά της που υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή.

Καλαμπαλίκη – Μπάου, Θάλεια

Η Θάλεια Καλαμπαλίκη – Μπάου γεννήθηκε στη Χαλκίδα, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Την εφηβεία της τη μοίρασε ανάμεσα στις πόλεις Πάτρα και Κόρινθο. Σπούδασε παιδαγωγική στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και φιλολογία στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή επιμόρφωση στη διδακτική της γλώσσας στα Πανεπιστήμια της Grenoble και La Sapienza της Ρώμης.
Εργάζεται στη δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 1997 είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα σχολεία του νομού Εύβοιας. Είναι υποψήφια διδάκτορας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ασχολείται ιδιαίτερα με το λαϊκό πολιτισμό και την παιδική λογοτεχνία και το 2006 ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου την τίμησε με το Βραβείο Κ.Π. Δεμερτζή. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια και ημερίδες για εκπαιδευτικούς, εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά.
Έχει διδάξει στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Αθήνας και σε Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα Εκπαιδευτικών (ΠΕΚ). Ήταν μέλος της ομάδας εκπόνησης του αναλυτικού προγράμματος για το Νηπιαγωγείο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (1985-1989) και συγγραφικών ομάδων βιβλίων δραστηριοτήτων για τα νήπια και τη νηπιαγωγό. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες.
Μιλάει γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.
Είναι παντρεμένη με το δικηγόρο-κοινωνιολόγο Χαράλαμπο Μπάο και έχει δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Έφη.

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2007) Δεκαπέντε κλωστές δεμένες…, Εκδόσεις Πατάκη
(2007) Η παιδική λογοτεχνία στην εκπαίδευση, Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δείτε το Ιστολόγιό της όπου έχει δημοσιευτεί ένα μεγάλο μέρος από τις δράσεις της.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Να και μερικά από τα κείμενά της που υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή.

ΟΙΚΟΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Προσεγγίσεις στο Σύγχρονο Οικολογικό Βιβλίο

Το Παιχνίδι της Ανακύκλωσης

Αναζητώντας το Πράσινο στη Φύση και στα Παραμύθια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s