Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο για το λογισμικό CLASS DOJO

1000272_orig

Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας, διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο τεσσάρων διδακτικών ωρών με θέμα:

«Εφαρμογή του λογισμικού CLASS DOJO στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Δ.Σ Μάνδρας (ΔΗΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, Μάνδρα, τηλ. 2105558178) από τις 16:15 έως τις 19:45. Απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που έχουν  βασικές γνώσεις ψηφιακού εγγραμματισμού και κυρίως στο πεδίο του διαδικτύου, υλοποιούν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή κάποιο άλλο σχετικό project. Επιμορφώτρια θα είναι η Άννα Κουτσογιώργου, ΠΕ70, εκπαιδευτικός του 5ου ΔΣ Μάνδρας και φοιτήτρια του ΠΜΣ «Εκπαίδευση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί με το λογισμικό Class Dojo, ώστε να το αξιοποιήσουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Το Class Dojo είναι μία δωρεάν εφαρμογή επικοινωνίας για την τάξη, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Έχει σαν στόχο την μεταξύ τους συνεργασία, με έναν τρόπο διασκεδαστικό, ο οποίος προάγει το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, με κύριο σκοπό τη βελτίωση αυτής και την παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων εφοδίων και ερεθισμάτων στον μαθητή.

Το Class Dojo είναι μία εφαρμογή που μπορεί να βοηθήσει ενεργά για την επίτευξη των στόχων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αρχικά, η συνεργασία μεταξύ μαθητών, γονέων και δασκάλων, βοηθάει στο να υπάρχει ενεργή συμμετοχή, όχι μόνο των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ευαισθητοποιηθούν για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και θα ενισχύσουν το έργο του εκπαιδευτικού, προωθώντας την περιβαλλοντική συνείδηση, την ανάπτυξη σωστών στάσεων και απόψεων και τη δραστηριοποίηση όχι μόνο σε περιβάλλον σχολείου. Παράλληλα, μπορεί να επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων τάξεων και σχολείων. Με την δημιουργία μιας κοινής τάξης με κοινό στόχο τα περιβαλλοντικά ζητήματα, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή ιδεών, φωτογραφιών, βίντεο και να συμβάλλουν όλοι μαζικά για την προώθηση και την επίλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Επιπρόσθετα, η ενίσχυση που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του Class Dojo μπορεί να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους μαθητές για την ενασχόλησή τους με τα περιβαλλοντικά θέματα.

Λόγω του γεγονότος ότι το σεμινάριο είναι βιωματικό-εργαστηριακό μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 16 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν σε δημοτικά σχολεία της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν τους στόχους του εργαστηρίου την τρέχουσα σχολική χρονιά. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν φέτος εγκεκριμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ζήτηση το σεμινάριο θα επαναληφθεί. Αν οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν δικό τους φορητό υπολογιστή (λάπτοπ), προτείνεται να τον φέρουν μαζί τους. Επίσης θα χρειαστεί να έχουν πρόσβαση στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι και την Τρίτη 28/2/2017 ώρα 14:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/Emnaaof3wMP7iQen1.

Τα ονόματα- τακτικών και αναπληρωματικών- θα κοινοποιηθούν στα προσωπικά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία όλων των αιτούντων και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Δυτικής Αττικής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s